Da dagen var omme sto det hele 79 slag på scorekortet – åtte over par. Og værforholdene var heller ingen unnskyldning; Spieth ligger hele 16 slag (!) bak lederen Camillo Villegas. Dermed lukter det misset cut lang vei for 22-åringen, som har åtte slag å ta igjen for å sikre helgespill.

Han ligger helt nede på delt 142. plass, ett slag unna jumboplassen.

– Jeg følte spillet satt bra før runden og hadde en veldig bra økt på rangen. Det var ikke noe jeg kunne peke ut som var galt (før runden), sier Jordan Spieth i følge pgatour.com.

– Jeg spilte bare virkelig dårlig fra gode posisjoner etter utslagene. Jeg slo ikke jernene veldig dårlig heller, men de gangene jeg ikke kunne misse venstre, misset jeg venstre. De gangene jeg ikke kunne misse høyre, misset jeg høyre. De var dårlig timing, sier Spieth.

Unggutten er anerkjent for å være en av – hvis ikke verdens – beste med putteren. Det var det lite som tydet på i åpningsrunden. Han misset hele åtte putter på under tre meter.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det syntes det var vanskelig å spille golfbanen slik den spiltes i dag. Jeg har aldri spilt den når den er så myk, sier Spieth.

Mannen som ligger to plasser bak Spueth på verdensrankingen, Rory McIlroy, fikk en langt mer positiv start på uken på Riviera. McIlroy åpnet med en runde på fire under par. Det holder til delt 5. plass, fire slag bak lederen Villegas. Dette er første gang McIlroy spiller Northern Trust Open.

Leaderboard