Det er ikke bare på Augusta i Masters at nordmenn gjør det godt på golfbanen. På den latinamerikanske PGA-touren ledet Andreas Halvorsen (22) Molino Cañuelas Championship, som spilles i Buenos Aires i Argentina, før siste spilledag.

LES OGSÅ: Den gode sesongstarten fortsetter for Halvorsen

Jaktet første proffseier

22-åringen fra Larvik jakter sin første seier på touren, i det som var hans 44. turneringsstart.

– Jeg har hatt noen sjanser til å vinne tidligere, men det har lykkes ennå. Men jeg føler at jeg kommer nærmere og nærmere, sa 22-åringen til pgatourla.com etter en bogeyfri tredjerunde med tre birdier.

Da Halvorsen slo ut på søndag, hadde han spilt 23 hull på rad uten å ha tapt et eneste slag. Etter å ha åpnet sisterunden med birdie, kom imidlertid den første bogeyen på 25 hull på hans andre hull for dagen.

Han fulgte opp med hele elleve strake par, og så navnet sitt dale nedover leaderboardet, før ting begynte å skje mot slutten av runden. Med hele fire birdies, samt én bogey på de fem siste hullene, klatret han opp til tredjeplass – ett slag bak Andreas Echavarria og Ryan Ruffles, som måtte ut i omspill for å avgjøre turneringen. Den duellen gikk Echavarria seirende ut av.

Halvorsens tredjeplass var hans nest beste på den latinamerikanske touren. Han klatrer nå til femteplass på tourens order of merit-liste etter to turneringer. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer seg arbeidstillatelse på Web.com Tour i 2020.

Leaderboard