Det var imidlertid Aksel Kristoffer Olsen (Stavanger GK) norske øyne var rettet mot før avslutningsrunden i Holsterbro i Danmark. Han startet i lederball ett slag bak teten og skulle kjempe om karrierens første proffseier. Dessverre raste han nedover listene med en avslutning på åtte over par.

I stedet var det Team Norway-kollega Christian Aronsen som kjempet om å vinne turneringen. Han startet dagen på delt 10. plass på to under par, men var plutselig alene på topp da han klinket til fem birdies på de første ni. Dessverre holdt det ikke hele veien inn: Tre bogeys på de tre siste hullene gjorde at han takket for seg med en bitter bismak.

Han kom likevel inn som lederen i klubbhuset, men det tok ikke lang tid før navnet hans ble vippet ned fra toppen. 

Det ble til slutt delt 5. plass sammen med tre andre spillere, ett slag bak de fire spillerne i omspill. Der var det danske Kaster Estrup som til slutt vant på det femte omspillshullet.

Dette var Aronsens åttende topp-10-plassering for sesongen og hans femte topp-5-plassering. Han venter imidlertid fortsatt på sin første seier siden 2014.

Miklagard-veteranen har nå skaffet seg en liten luke på 5. plass på Nordic Leauge Order of Merit, akkurat innenfor grensen av spillerne som kvalifiserer seg til Challenge Tour 2017 – nest øverste nivå i Europa. Skulle han klare det, vil det være tredje år på rad at en nordmann kvalifiserer seg til Challenge Tour via Nordic League. Kristian Krogh Johannessen gjorde det i fjor, og Elias Bertheussen gjorde det i 2014.

Det gjenstår nå bare tre turneringer av årets Nordic League.

NB! Aronsen fikk selskap i topp-10 av Jarand Ekeland Arnøy. Fana-spilleren delte 10. plassen på to under par, hans sjette topp-10-plassering i år.

Resultater