Skarpnord og Daffinrud topp-20 i Tyrkia

Marianne Skarpnord ble beste norske spiller da Melissa Reid vant Turkish Airlines Ladies Open.

Skarpnord avsluttet turneringen med 71 slag (-2), hennes beste runde for uken, og klatret fra 26.-til  15. plass. Hun endte en under par sammenlagt, ti bak Melissa Reid fra ledet turneringen fra start til slutt.

Dette var Skarpnords femte topp-20-plassering på syv starter i år. Plasseringen var verdt 8300 euro. Sarpingen ligger nå på 6. plass på Ladies European Tours Order of Merit med 66 500 innspilte euro i år.

Tonje Daffinrud var beste norske spiller før siste runde på delt 10. plass. Hun fikk ikke avslutningen hun ønsket seg, og falt til 20. plass med en runde på fire over par.

– Fikk bank av vinden i dag (…). Litt skuffet, men jeg tar med meg mye positivt fra denne uken, skriver Daffinrud på sin Facebook-profil.

Caroline Martens avsluttet turneringen på par, og endte +3 sammenlagt. Det holdt til delt 32. plass.

Neste reiser Martens, Daffinrud og Skarpnord til Drøbak for å spille årets første proffturnering på norsk jord, LET Access-turneringen Drøbak Ladies Open. Turneringen spilles fra fredag til søndag.

Historisk turnering

Turkish Airlines Open markerte første gang Ladies European Tour flyttet åpningsrunden av en turnering til søndag, og sisterunden til en onsdag. Hensikten var å øke interessen rundt touren, og sørge for at sendetidene ikke kolliderer med andre TV-sendte arrangementer.

Det er også bygget flomlys på det 18. hullet, og planen er å forberede for en potensiell flombelyst turnering i fremtiden – og kanskje også styrke deres Solheim Cup-søknad? Tyrkia er i tillegg til Norge en av landene som har vist interesse for å arrangere kvinnegolfens største turnering i 2019.

– LET sin strategi inkluderer å utforske nye måter å sørge for maksimal eksponering av kvinnegolf, utvide fanskaren utover tradisjonelle golf-fans, reflektere endringer i forbrukeradferd, og unngå travle helger som er overfylt av så mange sporter, sa LET-sjef Ivan Khodabakhsh i en pressemelding før turneringen.