For en start på 2019 det har vært for Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK). Etter flere sesonger på rad der toppresultatene har uteblitt, har det endelig begynt å løsne for fullt. I år står hun allerede med en andreplass på europatouren, hennes beste plassering på fem år, en seier på den australske touren og en 11.-plass på LPGA-touren.

Forrige uke misset hun cuten for første gang denne sesongen, men nå er hun i ferd med å slå knallhardt tilbake på The Pacific Bay Resort i Australias økstkyst.

Med en tredjerunde på tre under par, bestående av hele fem birdies på de første ni hullene, men to bogeys på back-nine, har hun klatret fra fjerde- til andreplass (-5), ett slag bak lederen Madelene Sagström fra Sverige.

Skarpnord er ikke det eneste norske lyspunktet i Australia. Tonje Daffinrud deler 10.-plassen på par etter en 71-runde lørdag og er i posisjon til å ta sin første topp-10-plassering på to år.

Søndag tar Marianne Skarpnord fatt på lederballen klokken 01.05 norsk tid, hvor hun skal jakte sin fjerde seier på Ladies European Tour og sin niende profesjonelle seier totalt. Den forrige europatour-seieren hennes kom i South African Women’s Open i 2013, som ble kortet ned til bare 18 hull, mens de to første kom i gjennombruddssesongen i 2009.

Den gang ble Skarpnord snytt for en plass på Europas Solheim Cup-lag. Hvis hun klarer å fortsette sesongen i samme spor som hun har startet året, er det liten tvil om at kaptein Catriona Matthew må ta Skarpnord med i vurderingen.

Leaderboard