Lagene bestod av ti spillere per lag, og på Europas lag var de to Oklahoma State-nordmennene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura. Lars Petter Brovold er den eneste nordmannen som har kvalifisert seg til det europeiske laget tidligere (2004).

Årets turnering var en jevnspilt affære helt frem til singelrundene dag 2. Da festet amerikanerne for alvor grepet om turneringen ved å vinne hele ni av de ti matchene. Den luken tok de vare på under søndagens avsluttende singelrunder, og USA slo til slutt Europa med ni poengs margin, 19,5 mot 10,5. 

Viktor Hovland ble den største poengsamleren til det europeiske laget. I åpningsmatchen ble han og lagkamerat Ventura utklasset av den amerikanske duoen John Coultas og Jimmy Stanger, som gikk 13 hull i det krevende foursome-formatet på åtte under par og dermed vant 6&5. Det skulle imidlertid bli Hovlands eneste tap denne uken.

I ettermiddagens fourball fikk den norske duoen mulighet til revansje mot Coultas og Stanger, og den sjansen lot de ikke gå fra seg. Med en score som tilsvarte syv under par vant de en opp.

Under lørdagens singelmatcher var Hovland den eneste europeeren som ikke tapte sin match. Han delte sin match mot selveste Macerick McNealy, verdens nest høyest rankede amatør. Hovland gikk en runde som tilsvarte to under par, mens McNealy sin score tilsvarte en under par. 

Med en luke på ni poeng opp til USA før siste dag hadde Europa en nesten umulig oppgave foran seg før søndagens ti avsluttende singlematcher – og dermed bare æren å spille for. Hovland tok en overbevisende 3&2-seier mot Jimmy Stanger etter å ha gjort tre birdies, en eagle og ikke en eneste bogey, mens Ventura avsluttet med 2&1-seier over Sam Burns etter å ha gjort fem birdies, en bogey og resten par.

Europa og USA har vunnet annen hvert år de siste syv årene, og Europa har vunnet turneringen to ganger mer enn USA siden 2003.

Arnold Palmer Cup er en turnering for fremtidige stjerner. Blant kjente europeere som har deltatt i turneringen tidligere finner vi blant andre Jon Rahm, Luke Donald, Graeme McDowell, Thomas Pieters, Francesco Molinari og svenskene Alexander Norén, Jonas Blixt og David Lingmerth.

På den amerikanske siden har verdensener Dustin Johnson, Rickie Fowler, Billy Horschel, Brandt Snedeker, Matt Kuchar, Bo Van Pelt, Hunter Mahan, Bill Haas, Ryan Moore, Lucas Glover og Charles Howell III deltatt.

Til høsten starter Kristoffer Ventura på sitt fjerde og siste år som collegespiller. Viktor Hovland skal på sin side i gang med år nummer to.