Den tidligere Oklahoma State University-duoen deler 46.-plassen på tre under par, fire slag bak lederne Doc Redman, Scott Stallings og Kevin Kisner, og ett slag innenfor den foreløpige cutgrensen.

Hovland, som har startet PGA Tour-comebacket etter korona-pausen med tre topp-25-plasseringer på rad og blitt belønnet med en historisk 45.-plass på verdensrankingen, kom tregt i gang på torsdagens runde med bogey på hans andre hull for dagen. Det skulle heldigvis også bli hans eneste.

Etter fem par på rad innkasserte han dagens første birdie på hull 8. Fire hull senere gjorde han en ny birdie etter å ha klistret innspillet fra 135 meter helt inntil hullet. På hull 14 ble det enda en birdie etter at han nådde par 5-hullet på to slag, og med nok en birdie på hull 15 etter et klasseinnspill fra 130 meter var han tre under for dagen – som også ble sluttscoren.

Ifølge statistikken var Hovland 25. best i feltet fra tee-til-green torsdag, den 34 beste i feltet rundt green, men nede på 113.-plass med putteren i hånda.

Hovland, som endte på 13.-plass i denne turneringen i fjor, sa i pressekonferansen før turneringen startet, at han er ganske godt fornøyd med spillet om dagen.

–Spillet er definitivt på vei i riktig retning. Det er ganske nærme der jeg ønsker det skal være. Det er veldig morsomt å komme tilbake til turneringer jeg har spilt før. De fleste turneringene jeg spiller, er uten at jeg har vært der før. Jeg har gode minner fra fjoråret, og jeg liker banen veldig godt, sa Hovland.

Også for Kristoffer Ventura sin del ble torsdagens oppskrift fire birdies og en bogey. Han startet dagen med å senke en langputt for birdie fra ti meter, gjorde en ny birdie med en up-and-down fra roughen utenfor green på det 7. par 5-hullet, men gjorde bogey på hull 11 da han ikke klarte å redde par fra greenbunkeren på par 3-hullet. Det tapte slaget tok han imidlertid tilbake umiddelbart da han la innspillet fra 120 meter til en drøy meter fra hullet. I likhet med Hovland ble det også fire slag på hull 14 etter å ha nådd greenen på to slag og toputtet for birdie.

Ventura var blant de beste spillerne i feltet fra tee torsdag, men slet med innspillene og ranket dermed kun som nummer 106 i feltet fra tee-til-green. Til gjengjeld var han den 18. beste i feltet med putteren, en kølle han i stor grad også har vært avhengig av tidligere denne sesongen.

Mens Hovland har hatt et travelt turneringsprogram på PGA-touren de siste ukene, har Kristoffer Ventura måttet prioritere Korn Ferry Tour (nivå 2), ettersom han ikke har kommet med i PGA Tour-turneringene. Der fikk han en etterlengtet opptur med 4.-plass og 49.-plass i sine to første turneringer tilbake.

Ventura har hatt en tung start på sin debutsesong på PGA-touren og ligger nede på 184.-plass på poenglisten FedEx Cup. Det er topp-125 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen til neste år. Viktor Hovland er på sin side allerede sikret kortet i to år til etter seieren i Puerto Rico i vinter.

Leaderboard