Frontnine startet ikke helt som den skulle for Hovland, hvor Oslo-gutten gjorde to bogeyer fra midt i fairway. Han pyntet med en birdie, og rundet +1, med ett slag å gå på til cut-grensen. 

Glasset med melk ved runding gjorde dog susen. Det ble birdie på hull 11, 12, 13 og 15, med en lei bogey på det 14. Resten av runden ble spilt på par. Det gjør at Viktor Hovland i skrivende stund ligger på delt 15. plass – syv under par totalt.

Kristoffer Ventura fikk endelig vist seg fra sin gode side

Ventura åpnet med en fireputt-bogey fra greenkanten. Etter det vartet han opp med birdie på hull 3, 4, 6 og 7. En bogey på hull ni la en liten demper på stemningen, men fulgte opp med nye birdier på hull 10 og 11. På det tidspunktet lå norsk-meksikaneren -4 for dagen, og med to slag opp til cut-grensen. 

Det stoppet dessverre der for Kristoffer. Seks par på rad i tillegg til en bogey på hull 18 holdt ikke til søndagsspill. Ventura klatret 31 plasser lørdag.

Tungt i toppen

Phil Mickelson har herja på Pebble Beach før. Hele fem ganger har 49-åringen vunnet Pro-Am-turneringen, og ligger kun ett slag bak canadieren Nick Taylor før sisterunden søndag. De er henholdsvis -16 og -17. Dersom Taylor blir blendet av leggmusklene til Mickelson kan det fort vekk bli en tøff søndag. 

 

 

Jason Day er -14, og ønsker seg selvfølgelig tilbake i vinnersirkelen. Australieren jakter sin 13. seier på PGA-touren, og sin første siden mai 2018.

LEADERBOARD

Følg Hovland i avslutningen fra Pebble Beach fra klokken 16:30 på Golf TV, og 19:00 på Eurosport Norge.