Etter to dager i rufsevær og kraftige vindkast på opptil 19 meter per sekund var det noen helt andre forhold som møtte spillerne da de pegget opp i årets siste runde av Srixon Tour på Kragerø GK mandag morgen: med strålende sol og svak vind viste banen seg fra sin aller beste side, og resultatet ble også gjennomgående lavere scorer i hele feltet.

Og til slutt var det ingen som endte med lavere scorer enn Rikke Nordvik (Stavanger GK, U19), Bård Skogen (Haugaland GK, U19), Aleksander Myklebust Bjørge (Ålesund GK, U15) og Ruth Tønnessen (Stavanger GK, U15).

Avslutningen på den eldste jenteklassen utviklet seg til å bli en jevnspilt duell mellom Rikke Nordvik og Live Hope (Byneset GK), som lå helt likt med to hull igjen å spille.

Syv hull tidligere stod Hope for dagens høydepunkt på Kragerø da hun slo ballen rett i hullet på det 123 meter lange par 3-hullet og dermed overtok ledelsen alene, men med bogey på det neste hullet var det likt igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Live Hope gjorde hole-in-one på hull 10 på Kragerø GK under mandagens avslutningsrunde. Men hun var ett slag unna seier.

Rikke Nordvik, som ledet alene før siste runde, fikk tilbake overtaket med birdie på det 17. par 3-hullet, og da hun klistret innspillet på det 18. hullet til to meter fra pinnen, var Hope avhengig av å senke sin chip for å tvinge Nordvik ut i omspill.

Det klarte hun ikke, og med hvert sitt par vant Nordvik til slutt med ett slag på +11, slaget foran Hope og to slag foran Sola GKs Franziska Sliper. 

Nordviks siste scorekort årets Srixon Tour-sesongen endte på 70 slag, med tre birdies, tre bogeys og resten par. Dette var hennes første seier på Srixon Tour.

Resultater U19 jenter

Av alle de 84 juniorene som var i aksjon denne uken, var Bård Skogen den eneste spilleren som endte under par. Skogen startet den tredje og siste runden av  U19-klassen tre slag bak lederen Magnus Pedersen (Moss & Rygge), og ti hull ut i avslutningsrunden var avstanden fortsatt på tre slag.

I innspurten begynte det imidlertid å rakne for Pedersen, som hadde maks uflaks etter utslaget på hull 15: Ballen la seg helt i skogkanten, og andreslaget traff en trestamme, ballen spratt tvers over fairway, ned på en asfaltvei og deretter langt ut i et vannhinder. Derfra gikk han av med en lei dobbelbogey, og med ytterligere tre bogeys på de tre siste hullene klatret Skogen forbi ham på leaderBårdet [sic]. 

Bård Skogen avgjorde turneringen på det siste hullet. Om noen få dager reiser han til Youth Olympics i Argentina. (Foto: Christian Døvle)

Skogen rundet av med en 68-runde bestående av tre birdies, én bogey og resten par, og med -1 sammenlagt slo han Pedersen og Ålesund GKs Jakob Stavang Stubhaug med tre slag.

–  Jeg må innrømme at jeg hadde litt flaks i dag. Jeg synes Magnus har spilt veldig solid hele uken. Han hadde veldig uflaks på slutten og gjorde dobbelbogey. Men jeg spilte solid i dag, så det var deilig at det holdt til seier, sier Skogen, som er godt fornøyd med hvordan sesongen hans har vært så langt: Dette var hans andre seier på fire Srixon Tour-turneringer i år og hans tredje totalt i U19-klassen.

– Jeg synes jeg har levert bra gjennom hele året. Nå reiser jeg til Argentina på torsdag for å spille i ungdoms-OL. Det kommer til å bli veldig stort. Jeg er ganske spent, sier Skogen, som skal representere Norge sammen med Oslo GKs Emiie Øverås.

Selv om Magnus Pedersen tapte seieren i innspurten, fikk han en perfekt trøstepremie i form av sammenlagtseier på Srixon Tour i år. Han vant U19 sammenlagt knepent foran Bård Skogen på andreplass og Sander Akeren (Oslo GK), som ledet Order of Merit før den siste turneringen. 

Resultater U19 gutter

I jentenes U19-klasse vant Franziska Sliper (Oslo GK) Order of Merit sammenlagt, takket være to seiere, to andreplasser og en tredjeplass på de fem turneringene hun spilte i år – der høydepunktet kom da hun forsvarte junior-NM-triumfen på Stiklestad i sommer. Emilie Øverås endte på andreplass, etterfulgt av Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) på tredjeplass.

Sammenlagtvinnerne av Order of Merit.

I jentenes yngste aldersklasse på Kragerø GK var det Ruth Tønnessen fra Stavanger GK som stakk av med seieren på +31, to slag foran Kristina Tollefsen (Nøtterøy GK). Sofie Bindner Engesæth (Oslo GK) kapret tredjeplassen med +37.

Tønnessen stod før denne uken med fem pallplasseringer på seks turneringer, og endelig sikret hun sin første seier. 

Sammenlagt på Order of Merit var det derimot hennes klubbvenninne Vilde Marie Nystrøm som vant foran Kristina Tollefsen og Tønnesen.

Resultater U15 jenter

I guttenes U15-klasse rundet Aleksander Myklebust Bjørge (Ålesund GK) av en flott sesong med både seier på Kragerø og seier sammenlagt på Order of Merit.

Med en totalscore på 13 over par slo sunnmøringen William Brun Solum med fem slag. Ytterligere fire slag bak fulgte Herman Huus fra Losby GK.

Med tre seiere på syv turneringen var Myklebust Bjørge Order of Merit overlegent foran Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) og Herman Huus.

Resultater U15 gutter

Kragerø GK høstet mange lovord for arrangementet, og flere av spillerne beskreve det som de beste forholdene de har konkurrert på i hele sesongen.

Order of Merit jenter U19 totalt

Order of Merit gutter U19 totalt

Order of Merit gutter U15 totalt

Order of Merit jenter U15 totalt