Hovland avsluttet turneringen med en runde på to under par (68), hans fjerde strake runde på 60-tallet, og med -11 delte han sjetteplassen på elleve under par sammenlagt, fire slag bak vinneren Dustin Johnson.

Les også: Akkurat nå er Hovland inne i Ryder Cup-varmen for første gang!

Med en avstand på fire slag opp til verdensener Johnson før siste runde ga Hovland seg muligheten til å kjempe om tidenes første norske seier på europatouren, og med birdier på sine to første hull for dagen fikk han akkurat den starten han trengte.

Hovlands gode start ble bremset av en bogey på hull 3, men han kontret umiddelbart med birdie bare noen minutter senere.

Så begynte han å slite.

Med en driver som ikke helt ville samarbeide og en iskald putter gjorde Hovland tre bogeys fra hull 8 til 12 og ble dermed hektet av i seierskampen. Heldigvis begynte han å finne tilbake til godspillet mot slutten av runden igjen: På det 13. hullet klistret han innspillet fra 140 meter helt inntil flagget for en enkel birdie. Deretter fulgte han opp med å slå innspillet fra 85 meter til 2,5 meter på hull 14, før han avsluttet dagen på det 18. par 5-hullet med en utsøkt up-and-down og dagens sjette birdie.

Han klatret med det tolv plasser i løpet av den siste timen. Den delte sjetteplassen var verdt 79 422 euro, cirka 816 000 kroner. Dette var Hovlands andre topp-10-plassering på de seks europatour-turneringene han har spilt i karrieren.

At han klarte det i en uke der han ikke var helt fornøyd med driveren eller putteren, sier sitt om nivået – og potensialet – til 23-åringen.

Saudi International var den første av totalt fire europatour-turneringer Hovland må spille i løpet av 2021 for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Ryder Cup i september.

Nå bærer turen tilbake til USA for Hovland og en ukes turneringspause før han skal spille PGA Tour-turneringen Genesis Invitational på Rivera CC fra 18. til 21. februar, etterfulgt av WGC Golf Championship, Arnold Palmer Invitational på Bay Hill og The Players Championship på TPC Sawgrass.

Resultater Saudi International