Sterk prestasjon av Halvorsen

Andreas Halvorsen (18) avsluttet med en 69-runde i Kärnten Open, og endte til slutt på en delt 29. plass.

Andreas Halvorsen spilte sin fjerde turnering på Challenge Tour´en denne uken, og før Kärnten Open hadde han ikke lyktes i å klare cutten på Europas nest høyeste nivå.

Denne uken fikk han være med i helgen for første gang, og det unge talentet slo svært godt fra seg blant de etablerte proffene.

Halvorsen startet finalerunden på en delt 15. plass, men på tross av en avslutningsrunde på -2 falt han 13 plasser på turneringens siste dag. Golf Club Schloss Finkenstein er realtivt enkel for spillere på dette nivået, og scorene har vært lave fra start til slutt.

Halvorsens helgerunder inneholdt én dobbelbogey hver, og til syvende og sist var det nok disse feilene som kostet ham en topplassering. Larvik-spilleren kan likevel være svært fornøyd med ukens prestasjon, og forhåpentligvis var dette starten på en god periode.

Unggutten har syv frikort til rådighet på Challenge Tour´en i år og de tre neste årene. Skulle han lykkes i å sikre seg en topp 10-plassering, kvalifiserer han seg imidlertid direkte til neste turnering uten at dette går utover hans «kvote» med wild cards.

Elias Bertheussen klarte dessverre ikke cutten i Østerrike. Selv to under par totalt var ikke godt nok på en bane som ble regelrett slått i stykker av Europas nest beste proffer.

Spanjolen Nacho Elvira vant turneringen på 21 under par, ett slag foran svenske Jens Dantorp.