Den grønne løperen er rullet ut, og resultattavla er rigget for en Hollywood-avslutning på Riviera i Los Angeles.

Rory McIlroy (68 slag), Adam Scott (67) og Matt Kuchar (70) går ut i delt ledelse på -10 etter at alle de tre PGA-stjernene leverte runder under par lørdag.

Fokus på eget spill

– Det blir tøft, men alt du kan gjøre er å konsentrere deg om eget spill, sette deg et mål, gjøre det så bra som mulig, og telle opp til slutt. Har andre gått lavere enn deg, så greit. Da har de vært bedre, sier Rory McIlroy før sisterunden.

Nylig tok nordiren tilbake førsteplassen på verdensrankingen, og jakter nå sin 19. seier på touren.

Men konkurransen blir tøff på Riviera. For bakfra lurer også kanoner som Dustin Johnsen (to bak). John Rahm og Bryson DeChambeau (fire bak).

– Det er noen turneringer du har mer lyst å vinne enn andre, de har en lang rekke av store vinnere og føles spesielle, forklarer Matt Kuchar, som står med ni triumfer på PGA-touren.

Tiger ute

Merkelig nok har Tiger Woods aldri vunnet turneringen hvor han debuterte som 16-åring, og det skjer ikke i år heller.

Med en runde fem over par lørdag er legenden ute av kampen om turneringsseier. Trøsten er at Jack Nicklaus aldri vant her heller.

Det gjorde derimot Adam Scott i 2005, men sisterunden ble avbrutt på grunn av uvær, og seieren er derfor uoffisiell og teller ikke blant australierens 13 seire.

– Det motiverer meg selvsagt litt ekstra for å vinne igjen. Å få en offisiell turneringsseier på Riviera vil føles svært tilfredsstillende, sier Scott.

Leaderboard