Denne uken gikk startskuddet for årets europatour-kvalifisering, og det første av totalt tre kvalifiseringssteg startet i Skottland og Tyskland. Der var topp-20-plasseringer målet for de seks norske spillerne i feltet. Ingen av dem klarte det.

Nærmest av alle var Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som endte fire under par på Roxburghe Golf Course i Skottland etter runder på 73, 72, 70 og 69 slag. Han endte på en bitter 23.-plass, ett fattig slag unna avansement. Fire slag bak ham endte Team Norway-lagkamerat Christian Aronsen (Miklagard Golf), som ikke har fått det til å stemme i det hele tatt denne sesongen.

I Fleesensee i Tyskland var det Drøbak-spilleren Anders Ellingsberg som kom nærmest med runder på 74, 74, 70 og 71 slag. Med +1 sammenlagt delte han 29.-plassen, to slag bak kvalifiseringsgrensen. 

Elias Bertheussen (Trondheim GK) startet fredagens avslutningsrunde på én under par sammenlagt og akkurat innenfor kvalifiseringsgrensen, men kollapset med en 78-runde i tøffe forhold og falt ned til en skuffende 39.-plass (+5).

To slag bak ham endte Vetle Marøy på 52.-plass, mens Sander Stavnar (Vestfold GK) misset cuten tidligere i uken. Han kjempet oppe i toppen etter åpningsrunden, men fulgte opp med runder på 79 og 82 slag.

Det gjenstår fortsatt seks turneringer av Q-Schools førstesteg. Henrik Bjørnstad (Drøbak GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) tar fatt på Q-School i Østerrike 19. september. Torbjørn Johansen (Askim GK) og Kevin André Wright (Drammen GK) spiller førstesteget i Portugal  26. september, mens Anders Kristiansen (Borregaard GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) spiller i Italia 3. oktober.

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) er allerede kvalifisert til steg 2 i november.