Tage bykset oppover listene med 63-runde

Og i Nordic League var Bertheussen og Ellingsberg best av nordmennene.

Midtveis i ukens turnering på Challenge touren er Eirik Tage Johansen (-7) best av de norske. Med en strålende annenrunde på 63 slag har han spilt seg opp til delt 9. plass.

– Noe tregt gikk det i går (torsdag), føler at det fikk jevnet seg ut etter dagens -8 runde. Startet på hull 9 og hadde en strekke midtveis i runden hvor det ble 8 birdier på 9 hull så det gikk litt unna. Bare å smile og le, skriver Tage Johansen på sin Facebook-side.

Tage smelte til med ni birdier og én bogey. Åtte under par for dagen innebærer et hopp på listene på mer enn 100 plasser. Slå den!

Kristian Krogh Johannessen (-6) ligger på 16. plass, slaget bak rogalendingen.

– Jeg har spilt bra, og begynner å få ut det jeg presterer på treningsrunder. Idag spilte jeg stødig, og det kunne fort gått et par slag bedre. Birdiene kom etter innspill som var veldig nærme. Nå gjelder det å være tålmodig i helgen, sier Krogh-Johannessen til Norsk Golf.

Nå gjelder det å være tålmodig i helgen

Begge de to norske rakk å spille ferdig sine 18 hull, før runden ble utsatt som følge av torden og lyn.

Utsatt

Jarand Ekeland Arnøy (-3) greide også cuten med god margin, og ligger på 38. plass.

Aksel Olsens runde ble avbrutt av været. Da spillerne fikk sette igang igjen, lå han fire slag bak cut-grensa med elleve hull igjen å spille.

Tre birdier på fire hull gjorde at Olsens håp om å greie cuten levde lenge. Men nærmere enn +1 kom han dessverre aldri.

Skotske Craig Lee leder turneringen, elleve under par. Han er følgelig fire slag foran Tage Johansen. Det er nordmannen og skotten som har gått dagens laveste runder (63 slag).

Ukens turnering, Swiss Challenge, spilles på Golf Sempachersee i den sveitsiske byen Luzern. Det spilles totalt om € 170,000 i prispenger.

Nordic League i Danmark

Hakket under, på Nordic League, deltok åtte nordmenn i Jyske Bank PGA Championship.

Elias Bertheussen og Anders Strand Ellingsberg ble best av de norske på en delt 19. plass. Over de tre rundene endte den norske duoen på par, tretten slag bak den danske vinneren, Oskar Ambrosius.

Hjæm å træn!

– Spillet var egentlig ganske greit de to siste rundene, uten at jeg helt får så mye ut av det. Men de ukene man er litt off sånn som denne så får det være greit nok å ta med seg en 19. plass og noen rankingpoeng.

– Prøvde ekstremt hardt i dag, kanskje litt for mye. Hjæm å træn! sier Bertheussen til Norsk Golf.

Order of Merit

19. plassen gir de to norske proffene 3 900 DKK. Med det ligger Bertheussen på 9. plass på Order of Merits. Det er de fem beste ved sesongslutt som får spillerett på Challenge Tour i 2018.

– Det er målet i år, topp 5, sier trønderen.

Martin Ulseth greide også cuten, og endte til slutt på 59. plass. Vetle Marøy, Sander Stavnar, Daniel Øverås, Matthias Lynne Schjølberg og Einar Westreng Pettersen fikk bare spille to runder, etter at de ikke havnet på feil side av cut-grensen.

Turneringen ble spilt på Silkeborg Ry Golfklub.