I deltagerlisten i Golfbox er det frem til nå oppført 51 spillere, med 35 automatisk kvalifiserte deltagere i herreklassen og 16 i dameklassen. Med +1 som det dårligst registrerte handicapet så langt i hele feltet (!) ligger alt til rette for en jevnspilt affære med masse golf av høy kvalitet.

Onsdag 24. juni skal det gjennomføres en kvalifiseringsrunde, som skal bestemme hvilke ytterligere åtte kvinner og 11 menn som får en plass i turneringen. I tillegg skal det deles ut to arrangør-wildcards i herreklassen, slik at startfeltene blir på respektive 24 og 48 spillere.

NM matchspill er en del av NM-veka, og finalene sendes direkte på NRK1 fra klokken 16.00 lørdag 27. juni, der Thomas Lerdahl og Joakim Mikkelsen er kommentatorer.

Det blir en utmerket anledning for TV-seerne til å se noen av Norges beste spillere i aksjon – og det mangler definitivt ikke på sterke vinnerkandidater når turneringen braker løs torsdag 25. juni.

På herresiden spiller blant andre Espen Kofstad (Oslo GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Eirik Tage Johansen (Sola GK), som alle har erfaring fra europatouren.

Med i feltet er også Andreas Halvorsen (Larvik GK), som er hjemme i Norge etter å ha konkurrert på den latinamerikanske PGA-touren de siste årene.

Proffene Elias Bertheussen (Byneset GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) er også klare til dyst og er å regne blant forhåndsfavorittene.

Blant amatørene som står på startstreken, er Bård B. Skogen (Haugaland GK), Norges beste juniorspiller, og Carl Didrik M. Fosaas (Miklagard GK) aktuelle vinnerkandidater. Matchspill er imidlertid et uforutsigbart format, og med nihullsmatcher blir det ekstra uforutsigbart. Kanskje kan for eksempel regjerende norgesmester Kevin André Wright (Miklagard GK) overraske igjen?

På damesiden er europatour-veteran Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) forhåndsfavoritt, men hun får selskap av sine europatour-kollegaer Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK).

Proffspillere som Celine Borge (Vestfold GK), Stina Resen (Oslo GK) og Madelene Stavnar (Vestfold GK) vil også ha ambisjoner om å utfordre om seieren. Med bare 24 spillere i feltet kan imidlertid alt skje. Fana GKs talentfulle juniorduo Mia Sandtorv Lussand og Silje Torvund Ohma kan fort også finne på å blande seg i toppen.

NM-match markerer for øvrig et gledelig turneringscomeback for de to tidligere europatour-spillerne Caroline Martens (Oslo GK) og Marita Engzelius (Oslo GK). Engzelius la opp sin profesjonelle satsing i november i fjor, mens den nybakte moren Martens har tatt pause fra golfen på ubestemt tid.

(Klikk her for å se hele deltagerlisten)

(Artikkelen fortsetter under)

Atlungstad GK er vertskap for NM i matchspill, tre år etter at de arrangerte norgesmesterskapet. Klubben arrangerte også junior-NM i 2014. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Norgesmesterskapet i matchspill er den første av tre turneringer i nyoppstartede Garmin Minitour, der premiepotten totalt er på hele 1 515 600 kroner – tidenes største premiepott i Garmin Norgescup.

Ettersom NGF har måttet avlyse de internasjonale turneringene i Norge på grunn av koronakrisen, samt at det er nesten ingen internasjonale turneringer, ønsker NGF å skape et bra turneringstilbud for de profesjonelle spillerne i Norge i denne perioden.

Etter NM i match på Atlungstad fortsetter minitouren med Garmin Norgescup på Kongsvingers Golfklubb 7 -9 juli, før det hele konkluderes med norgesmesterskapet på Holtsmark 30. juli – 2. august. 

– Det har vært viktig for oss å få på plass et opplegg først og fremst for proffene våre, sier Øyvind Rojahn, toppidrettssjef i Norges Golfforbund til Norsk Golf.

– Det er først og fremst de som har blitt skadelidende i denne tiden, de har tross alt mistet levebrødet sitt. 

Resultatet er altså en historisk minitour med tidenes premiepott. NGF gjør om på de internasjonale turneringene de i utgangspunktet var forpliktet til, men som nå ikke lar seg gjennomføre, og putter pengene inn i denne minitouren i stedet. 

Premiepottene er likt fordelt mellom kvinner og menn, og premiepengene deles kun ut til de profesjonelle spillerne i feltet. 

Den som vinner de tre turneringene sammelagt stikker i tillegg av med en bonuspott som potensielt kan bli på flere hundre tusen kroner. 

Turneringen innledes med gruppespill, der de beste spillerne i hver pulje avanserer til vinn-eller-forsvinn-sluttspill på slutten av turneringen.

(Norsk Golf kommer tilbake med mer).