Det skulle vært et spennende og originalt norgesmesterskap i matchspill, med nye tanker og ekstra nerve. I stedet endte mesterskapet som ble spilt på Drammen golfklubb, i forvirring, forbannelse og rot.

Mens resultatet i herreklassen ble annullert, ble det til slutt kåret en vinner i dameklassen.

LES MER: Golfforbundet beklager etter matchplay-fiasko

Finaleduell

Etter fem kamper hver i gruppespillet, samt kvart- og semifinale, skulle ni hull avgjøre norgesmesterskapet. Det stod mellom Tina Mazarino (16) og Renate Hjelle Grimstad.

Jeg fikk en god start med mange birdier

– Det var veldig gøy å møte Renate i match. Jeg fikk en god start med mange birdier. Renate svarte med to birdier på rad. Så var det min tur å få birdie på hull 16 og da var jeg to opp med to hull igjen å spille. Jeg fikk en bogey på nest siste hull, som gjorde matchen enda mer spennende. Men med en birdie-deling på siste, så holdt det, og jeg vant, sier Mazarino til Norsk Golf etter triumfen.

(saken fortsetter under bildet)

Renate Hjelle Grimstad, Tina Mazarino og Dorthe Forbrigd er de eneste medaljørene i norgesmesterskapet i matchplay – så langt. Foto: Facebook/norgescup

Kluss i simulering og rangering av puljespillet, førte til at feil spillere ble sendt videre i sluttspillet i herreklassen. Det samme problemet gjaldt i dameklassen, men her var det tilfeldigvis de riktige jentene som ble sendt videre.

– Det var lenge usikkerhet på hvem som gikk videre til sluttspillet, men jeg tror det ble riktig til slutt blant jentene.

Og Mazarino lot seg affisere av kaoset.

– Nei, absolutt ikke. Alt kaoset dreide seg om guttene. Jeg var mest opptatt av hvem jeg skulle møte og å fokusere på mitt eget spill.

Det lyktes sekstenåringen godt med, og da sluttresultatet endelig ble kjent gyldig, kunne Mazarino kalle seg fullverdig norgesmester.

(saken fortsetter under bildet)

Tina Mazarino -norgesmester med stil. Foto: Privat

Nye tanker

For å la flere spillere slippe til i matchplay-formatet, gjorde golfforbundet flere endringer før mesterskapet. For det første ble spillerne satt opp i et puljespill for å avgjøre hvilke spillere som avanserte til sluttspillet. Her spilte samtlige spillere fem kamper hver á ni hull, hvor de to beste gikk videre.

– Shoot-out er forsåvidt morsomt, men kanskje ikke i NM. Jeg synes det er mer spennende og rettferdig med for eksempel play-off, sier Mazareno.

LES MER: Shoot-out: En rettferdig måte å avgjøre norgesmesterskapet på?

Uavgjortkamper ble avgjort med en såkalt ett slags shoot-out, hvor spilleren som la seg nærmest inntil flagget på ett slag (slått fra driving rangen), vant matchen.

Det er interessant med en ny form for konkurranse

Dorthea Forbrigd, som vant bronsemedaljen, er ikke like bastant som gullvinneren.

– Jeg var ikke i shootout selv, så fikk ikke helt erfart hvordan det faktisk var å få avgjort en match på en slik måte, men det er interessant med en ny form for konkurranse.