To hole-in-one på samme dag på Bjaavann

Det ble mye underholdning på én dag, da to spillere gjorde hole in one i løpet av få timer på Bjaavann.

Denne helga ble årets andre turnering på Srixon tour spilt på Bjaavann golfklubb i Kristiansand. Srixon Tour er den øverste turneringsserien for juniorer i Norge. Etter at de yngste og eldste juniorene spilte på forskjellige baner for to uker siden, på Sola og Haugeland golfklubber, har de 84 deltagerne spilt på samme bane denne helga.

– Det er bra med vind på Bjaavann, og den er litt lur. Det kan stå to spillere på samme teested, og så får den ene medvind og den andre motvind. De fikk prøvd seg virkelig de som var her, og det så man kanskje på scoren også, sier Reidar Stølan, TD Norges golfforbund, til Norsk golf.

– Spillerne slet med å få til en god score, så det er tydelig at det er en tøff bane, selv om vi ikke satte den opp veldig lang. For øvrig var det et strålende arrangement, og Bjaavann viser at de har god erfaring i å arrangere turneringer.

Kom bakfra og vant

I den eldste klassen ble det dramatisk på siste dag, da lederen etter to runder, Henrik Kleivenes (Stavganger gk), gikk på en blemme på siste dag, og tapte elleve slag på 18 hull til det som skulle vise seg å bli vinneren.

For vant gjorde Peter Mikalsen (Oslo gk) etter å ha fått god motstand av Theodor Sletten With (Losby gk) helt til siste slag. Både Mikalsen og With «kom fra dypet» før siste runde, og spilte seg opp fem plasser på siste dag, etter at lederne sviktet.

Mikalsen spilte bedre og bedre gjennom turneringen, og runder på 77, 73 og 71 slag var nok til å vinne turneringen fem over par, slaget foran With. Begge de to gjorde tre birdier på de fem siste hullene.

I den eldste jenteklassen var det ingen som var i nærheten av å hamle opp med Ruth Tønnessen (Sola gk). Hun ledet fra start til mål, og runder på 77, 80 og 83 slag sørget for seier med ni slag ned til Pok Thuphok Pedersen (Losby GK) og Caroline Marlene Krokeide (Oslo GK).

To hole in one på samme dag

Den virkelige beholdningen kom på lørdag. Da leverte spillerne i den eldste gutteklassen intet mindre enn to hole-in-one. Den første kom tidlig på lørdag, da Jesper Brinchmann-Hansen (Asker gk) behøvde kun ett slag på hull 13.

– Snakk om en god start på dagen, skriver Srixon tour på Facebook.

Så, noen timer senere, kopierte daværende leder, Kleivenes, bedriften på hull 17.

– To hole in one er ikke dagligdags på forbundsturnering. Det var morsomt. De kom rett etter hverandre, og vi hadde satt opp noen par 3-hull der vi gjorde det mulig. Når det kom på to av tre hull, så traff vi bra med flaggplasseringen, sier Stølan.

I de yngste klassene, var det Ludvig Solvang (Østmarka gk) som vant G15-klassen, fem slag foran Cornelius Farhang (Oslo gk). Henriette Spilling Gjelten (Losby gk) vant J15-klassen med samme differanse. Martine Sveum (Haga gk) ble nummer to.

Srixon tour

For Srixon tour-sesongen 2022 er det planlagt ti turneringer. I tillegg er det tre Srixon Tour/Future Camp-turneringer for spillere fra 13 til 15 år, og ungdomsmesterskapet. Turneringene spilles i to aldersklasser (med tilpassede banelengder):

• Jenter 13-15 år (J15)
  • Jenter 16-19 år (J19)
  • Gutter 13-15 år (G15)
  • Gutter 16-19 år (G19)

Turneringer på Srixon Tour teller på den internasjonale amatørrankingen (WAGR), og gir dermed et bedre grunnlag for norske spillere til å få erfaringer internasjonalt.

Neste turnering på Srixon tour spilles på Holtsmark 21. og 22. mai.