Larvik-spilleren balanserte akkurat riktig side av kvalifiseringsgrensen etter begge de to første rundene på Amelkis Golf Club, men har nå plutselig fem slag opp til topp-25 etter en runde på 76 slag tirsdag.

Bruun var på par for dagen etter tolv hull etter å ha gjort tre birdies, en bogey og en dobbelbogey, men tapte terreng med fire bogeys på rad i innspurten. Det sendte henne 21 plasser nedover leaderboardet til delt 55.-plass (+3).

Engelske Bronte Law leder på 13 under par.

Det er de 25 beste etter fem runder i Marokko som får arbeidstillatelse på Ladies European Tour neste sesong, mens de som ender topp-5, får en enda bedre kategori med innpass i de fleste store turneringene. Alle spillerne som klarer cuten, er sikret en begrenset kategori på touren i 2019. Cut-streken tegnes opp etter fire runder, og her er det de 60 beste som går videre.

Med to runder igjen å spille er Bruun den eneste norske spilleren innenfor denne grensen. Rachel Raastad (Haga GK) deler 75.-plassen på syv over par, Stina Resen (Oslo GK) ligger på 95.-plass med elleve over par, mens amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK) følger ytterligere et slag bak på 100.-plass.

Uavhengig av hvordan det går i Marokko denne uken, har Norge allerede seks spillere med spillerettigheter på touren neste år: Suzann Pettersen (Oslo GK), Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK), Celine Borge (Vestfold GK), Marita Engzelius (Oslo GK) og Karoline Lund (Losby GK).

Leaderboard