Tutta ble nummer 32 i sesongstarten

Suzann Pettersen endte 18 bak toppen av leaderboardet i årets første LPGA-turnering, Honda LPGA Thailand.

Det ble ikke vært helt den starten på LPGA-sesongen som Suzann Pettersen hadde forespeilet. Oslo-spilleren havnet på etterskudd allerede torsdag da hun åpnet med en runde på tre over par (74). Fredag og lørdag fulgte hun opp med runder på 70 og 72 slag, uten at det løftet henne nevneverdig oppover leaderboardet.

Søndag avsluttet hun med sin første runde på 60-tallet denne uken. Hun gikk en bogeyfri runde med fire birdies og kunne dermed signere for 68 slag. Hun klatret til delt 32. plass (-4), 18 bak den overlegne vinneren Amy Yang (Sør-Korea), som vant med fem slag over So Yeon Ryu. Sør-koreanere kapret alle de tre øverste plassene på leaderboardet; Sei Young Kim ble nummer tre, to bak Ryu.

Sist gang Tutta vant en LPGA-turnering var i juni 2015. I fjor endte hun på 22. plass på tourens pengeliste, hennes svakeste plassering på ti år. Tutta ligger nå på 19. plass på verdensrankingen.

Neste turnering HSBC Women’s Champions, slår i gang i Singapore neste uke.