Tutta åpnet Lorena Ochoa Invitational i Mexico med en runde på 69 slag, tre under par, og ligger bare ett slag bak sør-koreaneren Inbee Park. Tutta var bunnsolid fra start til slutt, med tre birdies og ikke en eneste bogey på scorekortet.

En gjennomgang Norsk Golf nylig gjorde av Tuttas 2015-sesong, viste at åpningrundene har ødelagt for Tutta i hele år. Mens snittet hennes på åpningsrundene i år har vært på stusselige 0,7 over par, har hun til sammenligning gått andrerundene 1,8 under par, tredjerundene 2,07 under par og fjerderundene 2,31 under par. I hele 13 av hennes 14 LPGA-triumfer i karrieren har hun åpnet med en runde på 60-tallet.

Det lover bra for fortsettelsen i Mexico, når hun skal jage sin andre seier for året. 

– Det er deilig å være tilbake og kjempe i toppen hvor jeg bør være. Jeg burde være i toppen hver eneste turnering når jeg føler spillet sitter. Jeg hadde et bra opphold i Asia som ga meg litt selvtillit. Jeg skal forsøke å avslutte sterkt de siste to ukene, sier Oslo-golferen til LPGA-tours hjemmeside.

Tutta tok pause da LPGA-touren avsluttet sin årlige Asia-turné Japan forrige uke, og benyttet heller anledningen til å terpe på svingen sammen med trener Butch Harmon i Nevada-ørkenen.

– Jeg har hatt en knallbra treningsuke i Texas sammen med min trener, Butch Harmon. Jeg har gjort noen små justeringer på svingen, så det blir spennende å se hvordan det slår ut i konkurranse, uttalte Tutta i en pressemelding før turneringen.

Etter denne uken gjenstår kun sesongfinalen CME Group Tour Championship. Tutta ligger på 13. plass på pengelisten. I fjor endte hun på 11. plass. Det var første gang siden 2006 at hun ikke avsluttet året blant topp-10 på Order of Merit.

Leaderboard Lorena Ochoa Invitational