Årets sesong har vært varierende så langt, men denne uken stemte endelig alt for Suzann Pettersen.

I generalprøven til neste ukes major klinte hun til med en totalscore på 22 under par, og sikret dermed seieren med ett slags margin ned til amerikanske Brittany Lang. 

Tutta gikk de første tre rundene av turneringen uten å gjøre en eneste bogey. Under søndagens avslutningrunde hadde hun gjort to stykker allerede etter fire hull. Etter å ha startet sisterunden med en ledelse på ett slag, lå Tutta lenge ett slag bak teten. Hun viste imidlertid hva hun var laget av på innspurten, og med to ekstremt viktige birdies på rappen på hull 16 og 17 holdt det med en enkel toputt for par på hull 18.

– Det føltes vanskeligere i dag. Jeg gjorde noen dumme feil tidlig, men fortsatte å grave dypt og avsluttet sterkt. Jeg følte jeg spilte virkelig god golf denne uken. Jeg gleder meg veldig til neste uke, og det er deilig å være tilbake, sa Tutta i pressekonferansen etter runden.

Hennes runde på tre under par inneholdt til slutt fire birdies, en eagle og tre bogeys.

Dette var Tuttas første seier på hele 558 dager. Den forrige kom i oktober 2013, og hadde hun ikke vunnet denne uken kunne hun risikert å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på 418 uker.

Med triumfen i Canada spås hun isteden å rykke opp til femteplass på denne listen, og med en pengepremie på 225 000 dollar rykker hun i tillegg opp til en 12. plass på LPGA Tourens pengeliste.

Dette er hennes 15. seier på LPGA Tour, og nå knyttes det naturligvis enorme forventninger til KPMG Women´s PGA Championship som spilles i Harrison, New York neste uke.

Tutta sier hun holdt øynene vekk fra leaderboardet hele runden. Da hun stod på tee på hull 17, trodde hun at hun ledet med to eller tre slag. Hun var på det tidspunktet i delt ledelse.

– Jeg håper ikke jeg toppet formen en uke for tidlig. Dette er bare en start, og dette er hva jeg har jobbet for. Det føles som om bitene begynner å falle på plass. Dette er starten på en stor sommer. Neste uke er så klart årets andre major, men nummer tre og fire kommer også snart. Det er mye arbeid som gjenstår, og jeg kan ikke lene meg tilbake og nyte denne uken alt for lenge. Vi må starte forberedelsene til den nye banen, sier Tutta om den kommende major-uken i New York. 

RESULTATER