Det som etter planen skal bli Suzann Pettersens revansjesesong fikk ikke noen god start i Florida denne uken.

33-åringen fra Oslo sesongåpnet med en runde på to over par og 55. plass i onsdagens åpningsrunde av Coates Golf Championship i Florida, og var avhengig av en god runde torsdag for ikke å bli helt hektet av. I stedet for å klatre, falt i stedet verdensfemmeren utenfor cutstreken.

Iskald putter

Tutta gjorde fem bogeys, to birdies og resten par på torsdagens runde, og med +5 totalt endte hun ett slag kort av helgespill.

Mens Tutta slet mer å finne greener i onsdagens åpningsrunde, var det puttingen som stakk kjepper i hjulene for henne torsdag. Hun traff 15 greener, men måtte ty til putteren hele 36 ganger.

Dette var Tuttas første missede cut siden U.S. Women’s Open i juni i fjor.

2014 var Suzann Pettersens første seiersløse sesong siden 2010. Hennes forrige triumf kom i Sunrise LPGA Taiwan Championship.

Sør-koreansk komet i tet

Det er sør-koreaneren Ha Na Jang som leder i Florida. Den 22 år gamle rookien har vært den beste spilleren på den koreanske LPGA-touren de to siste sesongene og har fått en perfekt start på sin nye karriere i USA.

Med en knallsterk runde på syv under par torsdag, gikk hun til -12 sammenlagt og fire slags ledelse. Jang brukte ti færre putter enn Tutta på torsdagens runde.

Det er imidlertid ikke hvilken som helst spillere hun har bak seg på leaderboardet: Verdenstreer Stacy Lewis ligger på andreplass, etterfulgt av verdenstoer Lydia Ko på tredjeplass ytterlige ett slag bak. Der ligger også Azahara Munoz, Angela Stanford og Austin Ernst.

 

Leaderboard