Tutta er på plass på Hainan Island i Kina, hvor hun deltar i turneringen for første gang. Etter første runde deler hun 22. plassen på to over par.

34-åringen fra Oslo gjorde tre bogeys, kun en birdie, og slet kraftig fra tee til green hele runden. Hun traff bare 5 av 14 fairways, og kun en tredjedel av greenene. Det er sjelden kost for en av LPGA Tours beste «ball-strikere».

Hun har nå syv slag opp til lederen, hjemmehåpet Xi Yu Lin. Lin, som aldri har vunnet på LPGA-touren, leder med ett slag over amerikaneren Austin Ernst. Ryann O´Toole, Sei Young Kim, Jane Park og Jenny Shin deler tredjeplassen på to under par.

Tuttas åpning over par føyer seg inn i rekken over svake åpningsrunder denne sesongen.

(Leaderboard)

 

Blue Bay LPGA ble arrangert for første gang i 2014.

– Det ikke så ofte man får prøve seg på nye baner, så dette blir en morsom utfordring, sa Tutta i en pressemelding før turneringen.

Som tidligere år viser Tutta at det ikke er noe feil med høstformen. Forrige uke noterte hun seg for sesongens tredje topp-5-plassering, og sin andre topp-10 på rad.

– Spillet sitter bra for tiden. Jeg synes jeg treffer ballen godt, og selv om det drar seg til mot sesongslutt er kroppen i bra shape, sier Tutta.

Dette er Tuttas siste turnering i Asia i 2015. Planen er å hoppe over turneringen i Japan for så å spille de to siste LPGA-turneringene i Mexico og Florida.