For tre uker siden spilte Suzann Pettersen sin første turnering på LPGA-touren på over 600 dager, i lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational. Det resulterte i misset cut for duoen Suzann Pettersen og Catriona Matthew, men etter turneringen påtok Matthew seg mye av skylden for at de ikke kvalifiserte seg til de to siste rundene.

Denne uken får vi det ordentlige innblikket i hvordan Tuttas form er etter det lange avbrekekket. Torsdag spiller hun Scottish Open på The Renaissance Club i links-golf-mekkaet North Berwick, og siden det skal spilles fire runder individuelt slagspill, er det ingen lagkamerater å gjemme seg bak eller skylde på.

– Klar for Scottish Open. Og så klart er teamet mitt i nærheten, skriver Tutta på Instagram, med bilde av sønnen Herman Alexander og ektemannen Christian.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for Scottish Open. Of course with my team close by.. @lpga_tour @letgolf #playingmum

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Aug 7, 2019 at 12:01pm PDT

 

Tutta uttalte nylig at hun har fått nye prioriteringer det siste året, og har innsett at hun aldri kommer til å spille et fullt turneringsprogram på LPGA-touren igjen. Hun har likevel lyst til å satse videre.

– Jeg føler at jeg har for mye golf i meg til å legge golfkøllene på hylla. Prioriteringene er annerledes nå, og jeg skal se hvordan jeg kan klare å lage et program som gjør det mulig for å være mor og samtidig jobbe nok på spillet mitt til å føle at jeg kan konkurrere, sa Tutta til Golf Channel.

Etter det Norsk Golf kjenner til, er dagene da Tutta hadde USA som sin faste base over, men heller bo hjemme i Norge og prioritere et utvalg turneringer som lar seg kombinere med familielivet.

Det blir mange spillere å følge med på for norske golfentusiaster denne uken. I tillegg til Tutta spiller nemlig også Marianne Skarpnord, som forsøker å reise seg etter to missede major-cuter på rad, Tonje Daffinrud, som fulgte opp noen imponerende turneringer i sommer med å misse cuten i British Open forrige uke, Marita Engzelius, som kun spiller sin fjerde europatour-turnering for sesongen, og Celine Borge, som også bare har spilt tre europatourturneringer i år. Hun har heller prioritert den amerikanske Symetra-touren, hvor formen har blitt stadig bedre de siste ukene.

Sendetider Scottish Open

Torsdag 16:30 på Eurosport Norge

Fredag 16:30 på Eurosport Norge

Lørdag 15:30 på GOLFTV (høydepunkter i kveldssendingen fra Northern Trust)

Søndag 15:30 på GOLFTV, sammendrag kl. 19:00 på Eurosport 1. Høydepunkter i Northern Trust senere på kvelden.

Følg utviklingen i Scottish Open her