For fire år siden var det «The Miracle at Medinah», da Europa tok igjen fire poeng på avslutningsdagen for å vinne Ryder Cup. Søndag må de ned i kjelleren og grave frem sitt aller beste spill igjen.

Nå trenger USA bare fem poeng på de tolv avsluttende singlematchene for å ta tilbake trofeet for første gang på åtte år.

(Se høydepunkter nederst i artikkelen)

Rory McIlroy og Thomas Pieters har båret Europa på sine skuldre: De har vunnet alle sine tre matcher sammen og blir tydelig løftet av det fiendtlige, amerikanske publikummet.

 Jo mer de ropte, desto bedre spilte vi. Jeg håper de roper på oss i hele morgen

Rory McIlroy 

Spesielt Rory McIlroy har blitt forbannet over tilskuere som jubler når europeere misser putter, roper «hit the lake» når ballen er i lufta og forstyrrer med vilje før nesten hvert eneste slag.

Han har svart med å vende seg mot publikum og sende ut dyriske jubelbrøl hver gang han eller Pieters ruller i en birdieputt.

Og de har det ikke vært få av.

Rory og Pieters vant sin match 3&1 til tross for at Dustin Johnson og Brooks Koepka gjorde hele ni birdies seg i mellom.

Halvveis i runden var begeret fullt for McIlroy. Da hadde publikum for lengst begynt å synge «Sweet Caroline», med klar henvisning til ekskjæresten Caroline Wozniacki, og tilropene ble grovere og grovere.

Da en tilskuer kom med noen «anatomiske» fornærmelser mot Rory på hull syv, hadde han omsider fått nok. Han gikk rett bort til tilskueren, hentet en sikkerhetsvakt og fikk publikummeren kastet ut og fratatt inngangsbilletten for resten av helgen.

Frustrasjonen til tross: Rory spilte bedre og bedre jo mer høylytte og rølpete tilskuerne ble:

 

– Det tente meg virkelig. Jo mer de ropte, desto bedre spilte vi, sa McIlroy etter runden.

– Jeg håper de roper på oss i hele morgen. Nå må jeg ta meg et par smertestillende tabletter. Jeg er sliten i hodet etter å ha hørt på all ropingen de siste to dagene. Jeg føler jeg har klart å fokusere bra, og har spilt noe av min beste golf de tre siste matchene, sier McIlroy, som har mulighet til å tenne det europeiske håpet i morgen tidlig det som kommer til å bli en forrykende åpningsmatch.

Han møter nemlig amerikanernes beste spiller så langt i turneringen, Patrick Reed, som i likhet med Rory spiller med følelsene utenfor kroppen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Europa har kniven på strupen etter tap i lørdagens tre siste matcher. Lee Westwood hadde mulighet til å dele sin match sammen med Danny Willett mot J.B. Holmes og Ryan Moore, men misset en putt på under en meter på det siste hullet.

Phil Mickelson og Matt Kuchar ble for mye å håndtere for Sergio Garcia og Martin Kaymer, mens super-duoen Jordan Spieth og Patrick Reed beseiret Justin Rose og Henrik Stenson for andre gang denne uken, 3&1.

Han er vår «Captain America», sa Spieth om Reed etter runden. 

– Det var helt utrolig å se på. Han slo oss nesten helt på egen hånd, sa Justin Rose.

USAs dominanse til tross – det var publikums oppførsel som var lørdagens store «snakkis» på Hazeltine. Også Sergio Garcia måtte uttrykke sin skuffelse over tilskuerne i en turnering der alt handler heder og ære.

– De har vært dårlige. Jeg skal ikke lyve. Det er uheldig for 85 prosent av tilskuerne er fantastiske og jeg elsker å spille i Amerika. Kjæresten min er amerikansk. Men de siste 15 prosentene er fæle, og det får alle til å se dårlig ut. Jeg skammer meg på vegne av kjæresten min, for jeg vet hvor dårlig hun føler seg når hun hører alt som blir ropt, sier Garcia.

Volumet blir nok ikke noe lavere når Reed og McIlroy slår ut klokken 18.04 norsk tid søndag. Oppsettet for søndagens runder ser slik ut:

Match 1: Patrick Reed vs. Rory McIlroy

Match 2: Jordan Spieth vs. Henrik Stenson

Match 3: J.B. Holmes vs. Thomas Pieters

Match 4: Rickie Fowler vs. Justin Rose

Match 5: Jimmy Walker vs. Rafa Cabrera Bello

Match 6: Phil Mickelson vs. Sergio Garcia

Match 7: Ryan Moore vs. Lee Westwood

Match 8: Brandt Snedeker vs. Andy Sullivan

Match 9: Dustin Johnson vs. Chris Wood

Match 10: Brooks Koepka vs. Danny Willett

Match 11: Matt Kuchar vs. Martin Kaymer

Match 12: Zach Johnson vs. Matt Fitzpatrick

 

Høydepunkter lørdag

Fourballs

 

Foursomes