Det tok LPGA-stjernen Michelle Wie seks uker å komme tilbake fra blindtarmsoperasjon. For Kristoffer Ventura (Oslo GK) har det tatt elleve dager.

Torsdag forrige uke gikk startskuddet for den første av fire runder i finalen av Web.com Tour-kvalifiseringen i Chandler i Arizona, og utrolig nok klarte Ventura å komme seg én under par. Det hjalp imidlertid ikke stort, for i et felt der det var helt vanvittig lave scorer, måtte 23-åringen ta til takke med delt 101.-plass.

De påfølgende rundene fulgte Ventura opp med runder på par og +2, og mens store deler av feltet fortsatte å rulle i birdies, raste han ned til 132.-plass, nest nederst på leaderboardet før siste runde.

Der reiste han seg med en avslutning på fire under par, bestående av seks birdies, to bogeys og resten par. Det løftet ham likevel bare tre plasser oppover leaderboardet.

Av de 135 spillerne som stilte til start denne uken, var det bare TO spillere som ikke endte under par. Danny Walker fra USA vant turneringen med en score på hele 27 under par. Han var en av 24 spillere som endte 20 slag eller bedre.

 

På grunn av ømhet etter blindtarmsoperasjonen har Ventura måttet roe ned svingen denne uken, og han sa til Norsk Golf før turneringen startet, at driver-svingen hans var litt tentativ. Dermed mistet den vanligvis langtslående 23-åringen sitt store konkurransefortrinn.

Ventura er uansett garantert en liten kategori på Web.com Tour neste år. Jo høyere opp på leaderboardet man klarte å komme i finalen, desto bedre kategori fikk man, men det er også eksempler på spillere som endte langt ned på resultatlisten i fjorårets q-school-finale, som har spilte hele sesongen på Web.com Tour i år. De klarte å utnytte de få mulighetene de fikk på starten av sesongen godt, og dermed sikret de seg bedre kategorier da touren foretok sin årlige omstokking av spillekategorier på våren.

Web.com Tour er «andre divisjon» i USA, nivået under PGA-touren.

Leaderboard