Ventura slår i dagens aller siste gruppe i Quicken Loans National  i Maryland sammen med amerikanerne Talor Gooch og Tom Lovelady. Turneringen sendes på Eurosport Norge og Eurosport Player.

– Det er veldig spesielt å være her. Det har tatt litt tid å vende seg til dette sirkuset. Jeg forsøker bare å late som om det er en vanlig turnering og forberede meg på samme måte som vanlig, men det er masse distraksjoner rundt. Man merker at gutta her lever livet og er ganske bortskjemt. Det gir veldig mye inspirasjon for å jobbe mot å komme meg til dette nivået selv. Nå gleder jeg meg bare veldig til å komme i gang, forteller Kristoffer Ventura til Norsk Golf én time før han slår ut på TPC Potomac.

Han sier han forventer en tøff test denne uken. 

– Det er en ordentlig PGA Tour-bane med lange hull, trange fairwayer og høy rough. Men Rickie Fowler fortalte meg at greenene var enda hardere i fjor, så jeg forventer litt lavere scorer i år enn det var for et år siden, sier norsk-mexicaneren.

Fjorårets vinnerscore endte for øvrig på syv under par, en høy score sammenlignet med gjennomsnittsturneringen på PGA-touren.

Ventura fikk invitasjon til å delta av Tiger Woods sin stiftelse «The Tiger Woods Foundation», som er arrangør av ukens turnering. Og Tiger er blant spillerne som også stiller til start i turneringen. Det var imidlertid Rickie Fowler som hjalp Ventura med invitasjonen.

– Han er med på å hoste turneringen sammen med Tiger, og de har samme sponsor gjennom Quicken Loans National. Og Rickie og jeg har samme management, så han har trukket i trådene for å få meg med. Det er ganske kult, sier Ventura.

Fowler er tidligere student ved Oklahoma State University, hvor Kristoffer Ventura også nylig fullførte fire års studier. Da Norsk Golf møtte Rickie Fowler under The Players på TPC Sawgrass i mai, lovpriset superstjernen Oklahoma States to nordmenn Ventura og Viktor Hovland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

For en snau måned siden var Ventura med på å vinne NCAA-mesterskapet med Oklahoma State. Det er det mange i det amerikanske golfmiljøet som har lagt merke til.

– Det er mange spillere her som jeg ikke kjenner fra før, som så meg på TV under NCAA Championship, og nå har kommet bort for å gratulere meg. Det er ganske utrolig hvor mange som har fulgt med og ønsket meg lykke til denne uken.

Selv om dette er Venturas debut på PGA-touren, har han satt seg et ambisiøst mål om en topp-10-plassering. Det sikrer nemlig automatisk en invitasjon også til neste ukes turnering.

– Jeg har ikke blitt noe skremt av nivået mens jeg har trent og spilt her de siste dagene. Men de er veldig steady, og de gangene de spiller dårlig, så koster dem ikke så mye. De har en veldig bra evne til å komme seg under par selv når spillet ikke sitter helt, forklarer Ventura.

Dette blir første gang siden Henrik Bjørnstad konkurrerte på PGA-touren, at en nordmann deltar i en «vanlig» PGA Tour-turnering – ikke medregnet majorer.  Hvis man ikke regner med majorer, er Henrik Bjørnstad og Thomas Nielsen de eneste nordmennene som har spilt på PGA-touren tidligere.

Bjørnstad var fast inventar på touren i 2006 og 2010, mens Nielsen spilte én turnering med sponsorinvitasjon sent på 1990-tallet, hvor han misset cuten.

Ventura fikk varmet opp til ukens turnering med å debutere på Web.com Tour forrige uke (nivået under PGA Tour), etter å ha vunnet mandagens kvalifisering. Der misset han cuten med tre slags margin med en totalscore på fem over par på to runder.

Ventura sier han både har en plan a, b og c for sesongen videre, avhengig av hvilke tour han klarer å spille seg til en kategori på i løpet av året.

– Til høsten kommer jeg nok til å prøve meg både på Web.com Tour-kvalifiseringen her i USA og europatour-kvalifiseringen. Men siden det er PGA-touren jeg ønsker å ende opp på, er det Web.com Tour jeg ønsker å gå veien via. Men jeg er veldig åpen for å spille i Europa også, som golfspiller må man konkurrere de stedene man får muligheten, forklarer 23-åringen, som tar sikte på å spille de kommende Challenge Tour-turneringene i Tsjekkia og Italia hvis han ikke ender topp-10 i Maryland denne uken.

Følg utviklingen i Quicken Loans National her.