Kristoffer Ventura fikk aldri sving på sakene, mens Hovland havnet utenfor cutgrensen etter en blytung bogey på det relativt enkle 17. hullet (banens åttende). Med omtrent 135 meter til pinnen slo Hovland et ukarakteristisk elendig jernslag, og fikk ikke senket den lange putten for par fra utenfor green.

To dobbelbogeyer for Hovland

Viktor er som regel sikkerheten selv fra tee, men måtte bite i seg to dobbelbogeyer etter å ha havnet i vannet fra utslaget på hull 2 og 16. Når scorekortet i tillegg ble dekorert med tre bogeyer, endte lørdagen ganske langt unna det Hovland hadde håpet på. 

Han var på vei til å klore seg fast til søndagsspill etter å ha utnyttet par 5-hullene på sin backnine, i tillegg å holde seg unna feilskjær. Den nevnte bogeyen ble fatal, da han misset både fairway og green på det 18. hullet. 

Ventura måtte også finne seg i en dobbelbogey, etter å ha droppet to ganger på banens 17. hull. I likhet med Hovland hadde han også tre bogeyer, og det så dessverre aldri lyst ut for den halvt meksikanske nordmannen.

Nordmennenes siste gruppemedlem, Alvaro Ortiz, har hatt to gode dager, og ligger på delt fjerdeplass på -9.

Beskrivende bilde for Venturas dag.

Harry English leder

Det er mye golf som skal spilles før andrerunden av Mayakoba Golf Classic er ferdigspilt, men foreløpig leder Harry English i klubbhuset på -13. Gårsdagens laveste score tilhørte Danny Lee, som er på andreplass med -11 etter åtte hull i dag.

Viktor Hovland spiller sin neste turnering 13. desember, når han og Matthew Wolff er lagkamerater i QBE Shootout.

Kristoffer Ventura får en ny sjanse i RSM Classic i neste uke.