Ventura (Oslo GK) lå ett slag innenfor cutstreken etter første dag, takket være en åpningsrunde på én under par som ga delt 52.-plass.

Fredag fikk han ikke den starten han ønsket seg da han gjorde bogey på hull 2, et par 5-hull som vanligvis skal være en god birdiemulighet for den langtslående 24-åringen, men han slo sterkt tilbake med å gjøre birdie på det påfølgende par 3-hullet og deretter senke en eagle-chip fra 17 meter (!) på hull 5.

(Artikkelen fortsetter under)

Da var han plutselig -2 for dagen og oppe blant topp-30.

Med bogeys på hull 7, 10 og 13 gjorde han det imidlertid vanskelig for seg selv, og på dette tidspunktet var han utenfor cutgrensen.

Han svarte med birdie på det 14. par 5-hullet for å komme seg på riktig side igjen, men med dagens femte bogey på hull 17 var han avhengig av en birdie på hull 18 for å avansere til helgen.

Etter å ha misset utslaget i roughen på høyre side var Ventura tvunget til å legge seg opp på andreslaget på par 5-hullet. Innspillet fra 100 meter la seg fem meter fra hullet.

Det er en putt PGA Tour-spillerne bommer oftere enn de treffer, men nå var tiden endelig inne for Ventura. Birdieputten var midt i koppen, og Ventura knyttet neven hardt idet det ble klart at han nå skal spille i helgen på PGA-touren for første gang.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onto the weekend 👊🏼💥

A post shared by Kristoffer Ventura (@krisventura95) on Apr 5, 2019 at 6:42pm PDT

 

Ventura deler nå 61.-plassen etter halvspilt turnering, ni plasser under der han startet dagen. Han ligger elleve slag bak lederen Si Woo Kim fra Sør-Korea og seks slag bak topp-10.

Ettersom hele 19 spillere deler 61.-plassen, var det 80 spillere som klarte cuten denne uken – ti mer enn «normert» antall på PGA-touren. Det betyr at det kommer til å bli en cut nummer to på lørdag, der de 70 beste og like avanserer til sisterunden.

Uavhengig av om han klarer den eller ikke, er Ventura sikret premiepenger.

Spieth i Masters-form

For mange av spillerne i feltet er Valero Texas Open generalprøven til neste ukes The Masters – og for de andre en mulighet til å komme seg med i siste liten.

Etter en tung sesong så langt ser tidligere Masters-vinner Jordan Spieth ut til å ha prikket inn formen på akkurat riktig tidspunkt. Han ligger på andreplass på åtte under par, sammen med blant andre Rickie Fowler.

Opptakten til 2019-sesongen ble ikke helt slik Kristoffer Ventura hadde forespeilet. I fjor høst overbeviste 23-åringen med å ta seg gjennom både pre-kvalifiseringen, første- og andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen (nivået under PGA Tour) og hele veien til Q-school-finalen.

Bare en uke før finalen måtte Ventura imidlertid hasteopereres for en betent blindtarm. Rekonvalesenstiden etter en slik operasjon er vanligvis på cirka seks uker, men Ventura bet i seg smertene og fullførte på mirakuløst vis turneringen.

Han endte til slutt langt nede på leaderboardet og har ennå til gode å spille noen turneringer på Web.com Tour denne sesongen. Ironisk nok har det vist seg lettere for ham å skaffe seg invitasjoner til PGA Tour- enn til Web.com Tour-ganger.

For å fylle opp det glisne turneringsprogrammet har Ventura konkurrert på minitouren «Minor League Golf Tour», hvor han allerede har rukket å vinne to turneringer.

Leaderboard