Med delt 15.-plass som utgangspunkt før avslutningsrunden på TPC Summerlin avsluttet Ventura med sin fjerde strake runde på 60-tallet.

I et felt der det rant inn birdies fra øst og vest holdt det likevel ikke til å klatre på leaderboardet for 24-åringen. Med 69 slag, to under par, endte Ventura 15 under par for turneringen og delt 18.-plass, åtte slag bak vinneren Kevin Na, som måtte ut i omspill for å avgjøre mot Patrick Cantlay.

Ventura startet dagen tregt og var to over par etter åtte hull, men kom seg tilbake på par for dagen med to birdies på rad ved runding. Deretter satte han foten på gassen med fire birdies fra hull 12 til 16, og på det tidspunktet snuste han på en topp-10-plassering. Dessverre slo han utslaget i det 17. par 3-hullet i vannet, noe som resulterte i en sur dobbelbogey.

Den kostet ham 62 000 dollar, men Venturas sjekk på 75 377 dollar (685 000 kroner) er uansett hans største til nå på PGA-touren. 

Det var putteren som var Venturas fremste våpen under uken i Las Vegas, og søndagens runde var intet unntak. Han rullet i monsterputt etter monsterputt, og da dagen var omme, hadde han senket utrolige 56 meter (!) med putter.

Fra torsdag til søndag tjente han totalt 9,715 slag med putteren på resten av feltet, kun slått av vinneren Kevin Na, som også hadde sin beste putteuke i karrieren. Ventura gjorde nest flest birdies i hele feltet, men også litt for mange tapte slag på enkle TPC Summerlin til å henge helt med i toppen. Ifølge statistikken hadde han mest rom for forbedring på innspillene og nærspillet.

Ventura står nå med to klarte cuter på sine tre første turneringer som PGA Tour-spiller. Han har spilt inn nesten 820 000 kroner på disse turneringene. Ikke dårlig for en som stod på bar bakke uten en kategori på verken PGA- eller Korn Ferry Tour på starten av året.

Neste uke får han nye muligheter når PGA-sirkuset reiser videre til Texas og Houston Open. Også der blir han eneste nordmann på deltagerlisten.

Viktor Hovland har glimret med sitt fravær de siste par ukene og tatt seg en velfortjent pause. Hans neste turnering blir The CJ Cup @ Nine Bridges i Sør-Korea fra 17. oktober, og han skal også spille i The ZOZO Championship i Japan uken etter, hvor Tiger Woods også er blant navnene på deltagerlisten.

Leaderboard