Det startet solid, uten det helt spektakulære fra Hovland. Fire par før dagens første birdie droppet på det femte, et par 5-hull. Resten av frontnine ble spilt på par, før det tok helt av spenningsmessig etter runding.

Det startet med en chip for birde på det tiende. På det ellevte skjedde det som aller helst ikke skulle skje – et sleivtreff som sklei av til høyre, hvorpå ballen havnet i leire. To duffer og en dårlig putt senere måtte Hovland finne seg i å notere en trippel-bogey på scorekortet. På det tidspunktet ledet han med tre slag på Kyle Stanley og Josh Teater. Alle tre var nå likt på -17.

Etter runden tok en smørblid Viktor Hovland trippel-bogeyen med et stort smil:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We are all @viktor_hovland.

Et innlegg delt av Skratch (@skratch) Feb. 23, 2020 kl. 1:57 PST

 

“Shot 3 from the primary rough (in the hole)”

Deretter fulgte tre par på hull 12, 13 og 14, før Hovland skulle ut på det 15. hullet – et 540 meter langt par 5-hull. Etter et nydelig utslag etterfulgt av et OK andreslag, lå Hovland i roughen til høyre for green. Det skulle vise seg å ikke gjøre så mye. Oslo-gutten leverte et wedge-slag vakrere enn italiensk opera, og jublet for eagle. Det tok han ett slag foran en Teater i storform.

 

 

Josh Teater har kun vunnet på Nationwide Tour tidligere, i 2009 da han tok hjem Utah Championship. På det 17. hullet utlignet han forspranget til Hovland, med et nydelig innspill i pøsregnet. Birdie-putten var en formalitet.

Teater gjorde par på det 18. etter å ha misset en kort putt. Det skulle vise seg å være fatalt. Hovland bestemte seg nemlig for å dra i en åttemeter. 22-åringen måkte den steinhardt i bakkant, og er nå altså seierherre på den gjeveste golftouren i verden. Helt rått.

 

 

Med seier stakk Viktor Hovland av med følgende:

– $ 540 000 (omtrent fem millioner kroner)

– 300 FedExCup-poeng

– 24 verdensranking-poeng

– Vinner-kategori ut 2021-22-sesongen

– Plass i The Players Championship 2020

– Plass I PGA Championship 2020

– Plass I Sentry Tournament of Champions 2021

I tillegg klatrer stortalentet opp til en 58. plass på verdensrankingen. Topp 50 på rankingen etter 30. mars får spille Masters i april.

Intervju med Hovland:

 

 

LEADERBOARD

Kristoffer Ventura klatret

Med en runde på fire under par klatret en solid Ventura opp 18 plasser til en delt 20. plass. Det var en etterlengtet opptur for norsk-meksikaneren, som før denne turneringen hadde misset seks cuter på rad. 

Vi får se Viktor Hovland og mest sannsynlig Kristoffer Ventura igjen neste uke, da Honda Classic går av stabelen på PGA National.