I sine to første turneringer på PGA-touren har Hovland ikke helt klart å vise hva han er god for, og resultatet er to missede cuter så langt. Nå er det imidlertid nye muligheter på Bay Hill utenfor Orlando, og Hovland burde være proppfull av selvtillit før turneringen braker løs.

For to uker siden gikk han nemlig til topps i collegeturneringen The Prestige i California, hans femte seier på under et år, og han klatret samtidig til topps i rangeringen av de beste spillerne i hele collegesystemet.

21-åringen sier likevel til Norsk Golf at han ikke er helt fornøyd med spillet sitt om dagen.

– Spillet er ikke helt som det skal være, for å være ærlig. Men jeg får gjøre det beste ut av det og se hvordan det går. Det blir uansett en kul opplevelse, sier Hovland.

På spørsmål om hvilke deler av spillet han føler er rustent, svarer han:

– Nei, spillet mitt er ikke rustent. Det er nok heller teknikken som ikke er helt på plass.

Historien har imidlertid vist oss at Hovland er en perfeksjonist med ekstremt høye krav til seg selv, og han blir tilsynelatende aldri helt fornøyd med spillet sitt. Også i opptakten til U.S. Amateur i fjor sa han at spillet ikke var på topp. Og vi husker alle hvordan den turneringen gikk!

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for a fun week! 📷 @kevinandregolf

A post shared by Viktor Hovland (@viktor_hovland) on Mar 4, 2019 at 4:00pm PST

 

Hovland, som har med seg kompisen Kevin André Wright som caddie denne uken, er trukket i gruppe med to andre unggutter de to første rundene på Bay Hill.

Torsdag slår han ut på hull 10 i dagens siste gruppe klokken 19.19 norsk tid i ball med amerikanerne Sam Burns (22) og Braden Thornberry (21), som inntil nylig var verdensener blant amatørene.

Turneringen sendes på Eurosport Norge og i GOLFTV-appen. Det gjenstår å se om Hovland får noe tid i TV-ruta, men du kan uansett følge rundene hans slag for slag i PGA Tours «Shot tracker»-funksjon. 

(Torsdagens sending starter allerede klokken 13.30 i GOLFTV, og klokken 20.00 på Eurosport Norge)

Bay Hill har historisk sett vært en bane hvor de beste «ball-strikerne» stortrives. Den er lang, hele 7700 meter, og med både vann og sand i spill på nesten alle hullene. Hovland sier han har fått forberedt seg godt og sett banen i ulike forhold, både i fint vær og i mye bind.

Rory McIlroy er regjerende mester med en vinnerscore på 18 under par. De siste fem årene har snittscoren til vinneren ligger på 16 under par, mens cutgrensen har variert fra å ligge på par til tre over par.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

Les også: Tiger trekker seg fra Bay Hill med skade

 

Alle gode ting tre?

Arnold Palmer Invitational blir Viktor Hovlands tredje PGA Tour-turnering i karrieren. I november misset cuten han i debuten i Mayakoba Golf Classic i Mexico med ett fattig slag, men han kunne likevel reise derfra med hevet hode etter en sterk 67-runde på andrerunden. I januar misset han cuten med to slags margin i Farmers Insurance Open på Torrey Pines.

De to missede cutene betyr imidlertid ikke at han ikke har klart å vise hva han er god for i selskap med proffene ennå. I november klinte han til med en imponerende 13.-plass på den australske touren i konkurranse mot en rekke garvede tour-veteraner og PGA Tour-spillere.

I tillegg til å være garantert plass i majorturneringene The Masters, U.S. Open og The Open Championship, kommer Hovland til å spille minst syv «vanlige» PGA Tour-turneringer i 2019.

Han skal tilbake i aksjon på PGA-touren igjen om to uker i Valspar Championship i Florida etter at han vant collegeturneringen med samme navn i fjor. Han er også sikret en plass i Jack Nicklaus sin turnering The Memorial på Muirfield i Ohio i mai.

Denne uken droppet han en collegeturnering i Mexico for å forberede seg til Arnold Palmer Invitational, men laget hans Oklahoma State University vant likevel. Hovland har tidligere uttalt at han vurderer å bli proff til sommeren, ett år før studiene er ferdig.