I helgen er det nøyaktig ett år siden nordmannen debuterte som proff på PGA-touren nettopp i denne turneringen. Debuten endte med delt 54. plass og en premiesjekk på 16.560 dollar.

Plasseringen og utbetalingen kan bli vesentlig høyere i år.

– Det har vært et crazy år, og jeg merker at jeg har tatt steg og blitt bedre. Jeg har slag i bagen som jeg ikke hadde her for ett år siden. Det er godt å vite, sier Viktor Hovland til Golf TV etter åpningsrunden.

(Saken fortsetter under bildet)

Satte Rose i skyggen

Torsdag kveld norsk tid åpnet han forrykende i Connecticut. Da Viktor gikk av den siste greenen, delte han 2. plassen med Rory McIlroy og Xander Shauffele på sju under par. Kanadieren Mackenzie Hughes leder turneringen på -10.

Etter tre birdier og en bogey på front, satte Viktor inn et ekstra gir midtveis på siste ni, og stjal all tv-tid fra sine to spillepartnere, verdensstjernene Justin Rose og Tony Finau.

– Jeg fikk til ei bra rekke på back, det er mulig på denne banen om du er nøyaktig fra tee, sier Viktor.

Og nok en gang var nordmannen av de beste i klassen med driveren. Statistikken viser at Viktor Hovland var nummer fem i feltet med en snittlengde på 322 yards, og når han samtidig traff 12 av 14 fairwayer, la han grunnlaget for noe godt.

– Driving er viktig her. Kan du ligge i fairway, får du mange muligheter på denne banen, bekrefter Viktor.

(Saken fortsetter under bildet)

Moment helt inn

Showet startet med en birdie på hull 12, et par-4 på 359 meter. Innspillet på det påfølgende par-5-hullet var av det mesterlige slaget – en presis fairwaywood på 258 yards – og eagle-putten ble enkel.

Men Viktor Hovland var på ingen måte ferdig. Han fulgte opp med birdier også på hull 14 og 15. Selv ikke et feilslag og bogey på hull 17 kunne drepe momentet. For Viktor slo tilbake på det siste hullet – satte innspillet tett til pinnen, og senket for ny birdie.

Under åpningsrunden torsdag var det ikke bare drivingen som satt. Tallene viser at Viktor Hovland var best av alle på greenene, med 1,385 putter/GIR.

Fredag går Viktor ut tidlig på TPC River Highlands. Turneringen sendes live på Golf TV, og fredag starter sendingen allerede kl 12.45. På vanlig tv starter Eurosport overføringen først kl 21.00.

Her er leaderboard