Denne uken deltar 98 golfere fra 18 land i det ellevte verdensmesterskapet i golf for døve. Turneringen spilles i København, Danmark, og Norge stiller med én deltager.

Høye ambisjoner

Andrea Hovstein Hjellegjerde har forberedt seg godt og legger ikke skjul på at hun har mesterskapsambisjoner. Hun svarer slik på spørsmål fra Norsk Golf om hun går for gull:

– Jeg har høye målsettinger og det viktigste er å fokusere på arbeidsoppgavene, sier 23-åringen som representerer Trondheim Golfklubb.

Akkreditert og beredt. La mesterskapet begynne. (Foto: Andrea Hovstein Hjellegjerde)

Sammen med sin trener og caddie, Gøran Søbye, reiste hun til København flere dager før alvoret startet.

– Frem til nå har jeg spilt innspill, fått trent masse og vært med på åpningssermonien.

Tre klasser – fire runder

På Copenhagen Royal Golf Club skal det konkurreres i tre klasser; damer, menn og senior. Vinnerne kåres etter fire runder (26.-29. juli).

Banen er utfordrende
og man må være god
til å lese greenene for
å score godt

– Banen er utfordrende og man må være god til å lese greenene for å score godt, men jeg er godt forberedt og har trent på det jeg mener er viktigst for å lykkes!

Flere av utøverne har også måttet gjennomgå en audiologi-test. Dette for å sikre mot juks, nesten som en form for dopingtest. 

– Jeg ble ikke plukket ut, men det er en test for å sjekke at utøverne ikke hører bedre enn det de oppgir, sier Hovstein Hjellegjerde.

Fra åpningsseremonien. (Foto: Facebook/Susan J. Zubnik)

Den norske duoen slår ut 08:14 på tirsdag og 07:30 på onsdag.

Følg Andreas innsats her.

Historie

Verdensmesterskapet i golf for døve spilles annethvert år. Turneringen ble arrangert for første gang i England i 1995.

Omkring tretti flerspråklige tegnspråktolker er engasjert for å bygge kommunikasjonsbro mellom språk, kultur og handicap.