Det har vært PGA-tourens dårligst bevarte hemmelighet at Brooks Koepka ikke tåler trynet på Bryson DeChambeau.

Koepka har tidligere klaget til media over DeChambeaus notorisk sakte spill, han har insinuert at DeChambeaus voldsomme økning i muskelmasse ikke har skjedd på lovlig vis, og under PGA Championship for et par uker siden ble det lekket en video i sosiale medier hvor han himlet demonstrativt med øynene og avbrøt intervjuet, tydelig oppgitt over DeChambeau som passerte i bakgrunnen med stålspikes på asfalten.

Hendelsen har allerede rukket å bli et populært meme på Instagram og golf-Twitter, og i kjølvannet av episoden har de to muskelbuntene fortsatt å hakke på hverandre i sosiale medier. 

(Artikkelen fortsetter under)

Memene med Koepka og DeChambeau er gaven som bare gir og gir. (@pgamemes/@ziregolf)

Nylig skrev DeChambeau på Twitter, med Koepka som adressat: «Det er herlig å bo i hodet ditt uten å måtte betale leie».

Det tok imidlertid ikke lang tid før Koepka kontret med et videoklipp som viser at han åpenbart har klart å komme under huden på DeChambeau også.

Snutten viste en tydelig irritert DeChambeau etter at en tilskuer ropte «Alright Brooksy» etter et av slagene hans:

Før The Memorial ble DeChambeau spurt av Golf Channel om forholdet til Koepka:

– Jeg har ikke noe mot ham. Jeg har ikke noe problemer i det hele tatt. Hvis han ønsker å fortsette å spille det spillet, er det helt fint. Jeg skal fortsette å forsøke og spille mitt beste. Til syvende og sist er det bare smigrende når noen er så plaget av deg, sier DeChambeau.

Det er åpenbart mange fans som fikk med seg videoen Koepka la ut på Twitter, for under de to første rundene av denne ukens The Memorial Tournament i Ohio, har «Let’s go Brooksy»-tilrop gått igjen som et refreng over Muirfield Village når DeChambeau har slått.

Ifølge flere Twitter-brukere som er til stede på turneringen, ble alle tilskuere som kom med slike tilrop på fredag, pekt ut av både DeChambeau og caddien hans og eskortert ut av anlegget av politiet.

Jordan Spieth, som spilte med DeChambeau de to første rundene, sier støyen fra publikummet tidvis kunne være distraherende:

– På alle dårlige hull han spilte, var det noen som ropte det («Go Brooksy», journ. anm), men på alle de gode hullene ropte andre «Go Bryson» enda høyere. Det var nesten som et pseudo-rivaleri uten Koepka til stede.

Nå svarer Koepka med å trappe opp feiden med DeChambeau ytterligere. Og denne gangen har han involvert sponsoren sin, ølprodusenten Michelob Ultra.

Fredag kveld la han ut en video der han takket for støtten og oppfordret folk til å fortsette å rope navnet hans under turneringen.

– Hvis tiden din på turneringen i dag ble, hva skal jeg si, kortvarig, vil Michelob Ultra dele ut 50 kasser med øl til de 50 første som måtte dra tidlig eller opplevde trøbbel under turneringen. Som en takk for støtten dere viser, sier en glisende Koepka.

(Artikkelen fortsetter under)

Så langt har det vært blandede reaksjoner på det oppsiktsvekkende innlegget, der mange hyller ham for det morsomme PR-stuntet, mens andre bekymrer seg for hva som faktisk kommer til å bli konsekvensene i de neste turneringene.

Blant dem er den populære Twitter-kontoen «No Laying Up», som frem til nå bare har heiet frem kjeklingen mellom de to stjernene:

– Trenger litt tid på å prosessere alt dette, men å oppmuntre fans til å plage en annen spiller føles….ganske kvalmt?, skriver de på Twitter.

Videre beskriver de videoen til Koepka som «vilt smålig» og frykter at fulle tilskuere kommer til å plage DeChambeau like mye som Sergio Garcia ble under den infamøse U.S. Open-turneringen på Bethpage Black i 2002, der de høylytte New York-tilskuerne mobbet spanjolen fra start til slutt.

Andre er ikke like bekymret, og PGA Tour-spiller Harry Higgs skriver bare: «Hahaha, PIP much?», med henvisning til PGA Tours nyoppstartede «Player Impact Program», der en bonuspott på svimlende 40 millioner dollar årlig skal fordeles på de ti spillerne som sikrer touren mest oppmerksomhet i sosiale medier.

En som i hvert fall koser seg med å følge feiden fra sidelinjen, er Rory McIlroy.

– Jeg sendte Brooks en melding på mandag morgen etter at alt kom ut (etter PGA Championship). Jeg sa at jeg ikke bryr meg om hva som skjer med meg resten av uken, for dette gjorde uken min. Dette er det beste som har skjedd noensinne, gliser Rory McIlroy til Golf Channel og sier det er en del av livet som tourspiller å ha folk som ikke liker deg.

PR-stunt eller ei, det skulle vært interessant å være flue på veggen i garderoben til Team USA i Ryder Cup i september. Fordel Europa allerede?

Fortsettelse følger!