Viktor Hovland spilte med Rory McIlroy på den første innspillsdagen i Wisconsin, noe som har fått flere til å antyde at det blir nettopp de to som blir satt sammen når Ryder Cup braker løs til helgen. På dagens pressekonferanse prøvde flere å få Hovland til å lette på sløret om hvem som skulle spille med hvem, og selv om det kom noen hint var Oslo-gutten forsiktig med å avsløre for mye.

Det hadde vært dritkult å spille med Rory i denne turneringen, men det er første innspillsdag og vi prøver litt forskjellige sammensetninger. Det er fortsatt noen dager til det skjer, det kommer til å være en ære å spille uansett.

Til tross for at Europa alltid er underdogs når denne turneringen spilles, har de vunnet 9 av de siste 12. Det er noe amerikanerne er opptatt av, og i dagene før snakkes det mye om det europeiske samholdet – med et lite slør av misunnelse i tonen fra amerikanske journalister og eksperter.

For mens spillere som Brooks Koepka i forkant har gått ut og sagt at han egentlig ikke er noe glad i å spille Ryder Cup, og at det er unaturlig for individualister å plutselig spille som et lag, sa Hovland nærmest det stikk motsatte.-

Det er enkelt å spille for noe som er større enn deg selv når de du liker de du spiller sammen med, sier Hovland som forteller at drømmen om Ryder Cup for alvor ble tent da han så Mirakelet på Medinah på tv i 2012 sammen med pappa Harald.

-Det var Medinah i 2012 som gjore at dette ble en av mine store drømmer. Man vil bare være en del av det.

Ekspert på matchspill

En ting som kommer til å være nytt for den norske rookien denne helgen er å møte fans som plutselig kommer til å være mot ham, ikke med ham. Det amerikanske publikum er kjent for å være høylytte, på grensen til ufine. I motsetning til hverdagen på PGA Touren der han er en av de mest populære spillerne, venter nå buing og skriking.

Hvis de gjør det, gjør de det. Jeg kommer fremdeles til å spille golf, hvis de buer betyr det sannsynligvis at vi gjøre noe riktig. Jeg har sett på youtube, sett høydepunktene fra Westwood, Garcia og Poulter. Jeg har sett hvordan de har taklet presset. For det er mye press.

Viktor Hovland hyllet kjemien og samholdet i det europeiske laget. (Foto: Getty Images)

Men Hovland vet han er en ekspert i matchplay. Han vant verdens største amatørturneing, U.S. Amateur, i dette formatet. I tillegg har han en imponerende statistikk fra college-karrieren på Oklahoma State. Flere av journalistene på pressekonferansen nevnte dette, og Hovland svarte selvsikkert:

-Da jeg vokste opp spilte vi en haug med matchplay, jeg har erfaring og liker det veldig godt. Å konkurrere og å være en del av et lag.

Noe av den beste golfen jeg har spilt er i dette formatet.