Føler du at golf er så vanskelig at det er frustrerende? Går slagene altfor lavt og kort? Da kan nye og riktige køller være løsningen. 

OS står for for Oversized. Jernsettet har tykk topplinje, mye vekt i sålen og mye vekt i ytterkantene. Konsekvensen av dette er at ballbanen blir høy og myk, noe du ønsker hvis du sliter med å få ballen til å stoppe på greenen selv med korte jern. Vektfordelingen betyr også at feiltreffene får bedre resultat. Selv uten å ha prøvd jernkøllene kan vi si dette, for her er det så ekstremt at du garantert får mye hjelp.

Basert på det vi vet om køllene, antar vi at målgruppen er seniorgolfere, nybegynnere og spillere med lav svinghastighet. Den gjennomsnittlige norske golferen vil også komme inn i denne kategorien. Når du kjøper jernsett er det viktig å være realistisk og ærlig. Køller som gjør golfen enklere og morsomt er noe alle ønsker seg. XR OS jern og hybrid vil sikkert gjøre det skarpt under Callaways demotour senere i år.

Golfere som kjøper XR OS trenger sjelden 5er jern. Du kan med fordel kjøpe fra 6er og opp. Vær oppmerksom på at PW i jernsettet er 44 grader. Det er ikke unormalt i dag, men betyr at du må ta noen valg. Kjøp heller en AW, altså en gap wedge. Denne er 49 grader, og vil være en super kølle for korte innspill.

Veiledende pris for sett med syv jern er 6499,- (stålskaft) og 7499,- (grafitt).

OS hybrid skal være ekstremt tilgivende. I dag lages det mye hybrider for gode spillere, men de som har mest å hente med en slik kølle er målgruppen vi nevnte tidligere. OS er visuelt tåtung, en vektfordeling som hjelper på dårlige treff.  Hvis du slår ballen veldig godt, er slik vektfordeling noe som trolig fører til en hook. At serien går helt opp til 7H viser også hvem den er ment for.

Vi tror Callaway XR OS blir en hybrid som gir høy, myk ballbane og mye hjelp. Det store hodet oppfordrer sikkert til en mer sveipende bevegelse, siden de fleste som kjøper den trolig ikke er typen som slår veldig hardt og raskt ned på ballen.

XR OS hybrid kommer i #3 (19 grader), #4 (22), #5 (25), #6 (28) og #7 (31). Veiledende pris er 1999,-.