Mens P730-køllen er en klassisk bladkølle rettet mot de aller beste spillerne, er P790 en mer utradisjonell bladkølle. Med en litt bredere såle og noe tykkere topplinje skal den mer tilgivende enn P730 – men den er nok likevel rettet mot spillere med et stabilt balltreff.

Den viktigste nyheten hos P790 er det som er på innsiden av køllehodet.

Køllehodet er hulet ut og fylt opp med TaylorMades nyutviklede «SpeedFoam», et gummilignende materiale som skal føre til økt slaglengde, en myk følelse i balltreffet og mer tilgivende egenskaper over hele slagflaten – en teknologi som den eksklusive amerikanske utstyrsprodusenten PXG var først ute med. TaylorMade legger seg imidlertid på et lavere prisnivå.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Slagflaten på 1,75 millimeter er tynnere og mer fleksibel enn i noen annen TaylorMade-jernkølle. Målet til TaylorMade har vært å lage en kølle som kombinerer det beste av to verdener: lettspiltheten til en cavity-back-kølle, men med det tiltalende designet til en klassisk bladkølle.

Designet på køllen både klassisk og futuristisk på en og samme gang. Du ser det ligner på en stilren bladkølle, men samtidig får du flere hint om teknologien som ligger under panseret: blant annet skruen foran tåen, som er der «SpeedFoam»-materialet har blitt sprøytet inn, og «SpeedPocket»-kanalen på undersiden. Inne i køllehodet er det også strategisk plasserte vekter i wolfram (tungsten), som skal ytterligere bidra til å gjøre P790 mer lettspilt.

P790 lanseres i Norge 16. oktober. De blir tilgjengelige i 3-PW, AW og SW, og kommer med True Tempers Dynamic Golf 105-stålskaft som standard.

Veiledende pris blir 11 899 kroner.

P730-bladkøllene er utviklet i samarbeid med navn som Dustin Johnson, Justin Rose, Rory McIlroy og Jon Rahm. 

P730 blir tilgjengelig i Norge 15. november og vil koste like mye som P790.

Scroll nedover for å se flere bilder av jernkøllene.