EF står i denne anledningen for Electroformed. Det er prosessen TaylorMade bruker for å lage riller og mønster med høyeste presisjon. Metallblandingen er nikkel og kobolt. Sammen er de 50% hardere enn karbonstål. Da tenker du sikkert at dette må bli en wedge med knallhard følelse. TaylorMade hevder å ha taklet dette problemet ved å bruke 1025 karbonstål når de lager hodet. Rillene i nikkel og kobolt er nemlig bare en insert på 0.25 millimeter tykkelse.

Fordelen ved å bruke hardere materiale i selve slagflaten er at slitasjen blir vesentlig forbedret i forhold til mykere materialer. Gode spillere som ikke har mulighet til å skifte ut wedger like ofte som proffene, vet å sette pris på dette. Vi fikk senest i dag spørsmål om nettopp denne problemstillingen med slitasje. Men også proffene har omfavnet Tour Preferred EF, som er wedgens fulle navn.

Dustin Johnson brukte den da han tidligere i år vant Northern Trust Open på PGA Tour. Der viste han fram noen imponerende slag fra våt rough. Nå håper TaylorMades øvrige spillere at wedgen skal hjelpe dem på Augusta under årets Masters. Sjekk Jason Days bag, det er mulig at han har tatt dem i bruk.

TaylorMade TP EF wedge fasong

TP EF kommer i to såleversjoner. Tourversjonen har tradisjonell såle. Den får du i 47, 50, 52, 54, 56, 58 og 60 grader med 9 til 12 grader bounce. Den andre versjonen har ATV sålen, som de fleste etter hvert kjenner til. Den skal være mer allsidig for dem som trenger mer hjelp i krevende situasjoner. TP EF med ATV såle kommer i 54, 56, 58 og 60 grader. Grunnet sålens allsidige utforming er det ikke mulig å velge bounce på denne.

Wedgen skal være i butikker nå, med veiledende pris 1349,-.