Blåfargen på årets Mizunokøller er utrolig nydelig. De har truffet perfekt, alle forbinder den med Mizuno. Hybriden er forholdsvis kompakt ved adressering. Profilen er glimrende for dem som ikke liker klumpete hoder. Det er ingen merkbar offset. Oppsettet er nøytralt, slik man forventer fra et merke som først og fremst er kjent for køller for gode spillere. JPX 850 er ikke justerbar. Helt greit for oss, en hybrid kan gjerne være enkel. Problemet for Mizuno er at mange sikkert forventer å få justering også i hybrider. Det hvite skaftet er en pen detalj som passer til hodet.

Skaftet er mer enn bare pent på utsiden. Vi har her et Fujikura Orochi med vekt på 70 gram i stiff flex. Det er stabilt og passe stivt. Vi føler en meget god forbindelse med køllehodet gjennom hele svingen. Mizuno tilbyr også Project X for dem som liker mer vekt, men prøv dette standardskaftet før du betaler for en oppgradering.

Testkøllen er #3 på 19 grader. Den føles ikke like eksplosiv som enkelte av konkurrentene, men lengden er meget god og mange vil nok foretrekke den mykere følelsen i JPX 850. Med “playersprofil” kunne man kanskje se for seg at den var lite tilgivende. Nå er dette en hybrid, og der er jo alle til en viss grad tilgivende. JPX 850 er faktisk svært tilgivende og lettspilt. Vi har ingen problem med å anbefale den til alle ferdighetsnivå. Bare vær oppmerksom på skaftvekten hvis du trenger eller foretrekker lavere vekt. Mizunos Fujikura Orochi skaft veier langt mer enn veldig mange standardd hybridskaft.

At dette er en kølle vi har lyst til å beholde i bagen etter testing sier mye om hvor godt vi liker den. JPX 850 hadde nok plassert seg i topp 4 i gruppetesten med Dansk Golf og våre svenske kolleger.

 

+ Nydelig fasong

+ Blåfargen er heltreff – den er Mizuno

+ Herlig følelse

+ Direkte ballbane, ikke for høy

+ Meget tilgivende hode

+ Ingen justering – noen vil like det

 

– Vær oppmerksom på skaftet, som er litt tungt for deg som trenger fart og høyde

– Ingen justering – mange forventer å få det i dag

 

Anbefales for deg som vil ha ned ballbanen litt, og sliter med mange av hybridene på markedet. Handicapnivå middels til meget god spiller.

Her kan du lære litt om teknologien i Mizunos hybrid og fairwaywood.