Utstyrsguiden 2017: Stor test av årets golfkøller

Det finnes en stor jungel av golfutstyr som det er vanskelig å orientere seg i. Årets utstyrsguide hjelper deg med å finne ut av hva som kan passe for deg.

Publisert

(Scroll til nederst i artikkelen for å lese vår guide til årets drivere, wooder, hybrider, jern og wedger)

Det er en krevende oppgave å skille golfkøller fra hverandre. Ingen av de etablerte produsentene som vi omtaler i guiden, lager dårlige golfkøller. Det kan vi bekrefte etter å ha slått så mange baller med hver kølle at vi har fått både vannblemmer og ryggplager.

Å kjøpe en ny golfkølle handler ikke bare om å velge den som frister mest i butikkhylla. Når du først må bla opp noen tusenlapper for nye golfkøller, får du ekstra verdi for pengene hvis du spanderer på deg en spesialtilpasning av køllene. Slik kan du skreddersy køllene etter din kropp og sving. Stadig flere nordmenn får øynene opp for spesialtilpasning, og vi kan garantere deg at du heller ikke kommer til å angre.

Fra dårlig til bra på null komma niks

Flere ganger under årets utstyrstest erfarte vi hvor viktig det er å finne riktig innstilling og skaft på køllene. Flere nye driver- og wood-modeller gikk fra å ha svake prestasjoner til toppscore ved bare noen små justeringer.

Flere ganger under årets utstyrstest erfarte vi hvor viktig det er å finne riktig innstilling og skaft på køllene. Flere nye driver- og wood-modeller gikk fra å ha svake prestasjoner til toppscore ved bare noen små justeringer.

Hvis du skal få ut det maksimale potensialet fra køllene, er det mange faktorer som spiller sammen. Derfor hadde vi med oss Norges fremste kølletilpasser, Tom Horley, som konsulent på årets test.

Han bidro også med tallknusing ved hjelp av en TrackMan-radar, slik at vi kunne sammenlikne køllene opp mot hverandre. Dette er små, men viktige detaljer, som er vanskelige å se med det blotte øye.

Panelet

Testen ble gjennomført på Halmstad Golfarena, et av Europas ypperste treningsanlegg. Panelet bestod av seks spillere med handicap fra +1,8 til 20. Begge kjønn er representert i panelet, og vi har gått like grundig til verks i testingen av køller for både kvinner og menn. På hver eneste kølle i guiden vil du legge merke til et symbol som viser hvilke(t) kjønn køllen er tilgjengelig for.

Og kvinner må ikke fortvile hvis du ser en herrekølle som du plutselig får veldig lyst på! Selv i tilfeller hvor en kølle kun finnes i standardversjon for herrer, er det veldig ofte at produsenten kan tilpasse køllens skaft og svingvekt slik at den også passer for kvinner.

Noen få køller mangler

I årets utstyrsguide har vi fokusert på produkter som kommer til å være viktige på det norske markedet i 2017. De fleste køllene i guiden er helt nye, men noen produsenter med litt tregere produktsykluser har sine 2016-modeller i butikkhyllene også i år. Vi har fått tilsendt det utstyret fra leverandørene som de mente det var viktig at vi skulle teste.

Selv om vi i panelet har noen anbefalinger, betyr ikke det nødvendigvis at du vil føle det samme. Vi ønsker at du skal se på denne guiden som en veiledning og inspirasjon i jakten på nytt golfutstyr

Mizuno, som forøvrig er en av markedets beste produsenter av jernkøller, ønsket ikke å delta i årets guide, og vi har dermed ikke testet noen av deres køller.

Heller ikke de eksklusive merkene PXG og Honma har ønsket å bidra med køller til testen.

Fra PING ble vi ikke tilsendt drivere, wooder og hybrider. Da Norsk Golf var på PGA-showet i Orlando tidligere i år, gikk det mye rykter om nye lanseringer fra PING senere i år, så redaksjonen mistenker at dette kan være årsaken. Stay tuned!

Puttertest neste måned

I denne guiden finner du oversikt over de viktigste køllene blant drivere, wooder, hybrider, jern og wedger. Vi skulle i utgangspunktet også teste puttere til dette bladet, men på grunn av manglende tilgang til gode nok greener bestemte vi oss for å utsette puttertesten til mai-utgaven av Norsk Golf.

Utstyrskjøp – smak og behag

Selv om vi i panelet har noen anbefalinger, betyr ikke det nødvendigvis at du vil føle det samme. Vi ønsker at du skal se på denne guiden som en veiledning og inspirasjon i jakten på nytt golfutstyr, men en test i et golfblad kan aldri erstatte det å prøve en kølle selv (heldigvis kommer snart den tiden av året hvor utstyrsprodusentene reiser landet rundt og holder titalls av demodager).

Det er først når du får muligheten til å holde køllene i dine egne hender og slå den selv at du vil finne din egen testvinner. Vi ønsker deg lykke til i utstyrsjakten.

FORE!

Utstyrsguiden 2017

(Klikk på bildene under for å komme til testene)

Powered by Labrador CMS