UTE PÅ TOUR//

Vått for Krogh, Kong Viktor i nord – og sterkt av Forbrigd

De norske spillerne på tour var spredd over hele verden denne uka – med vekslende hell.

Kristian Krogh Johannessen, Viktor Hovland og Dorthea Forbrigd hadde vekslende hell på tur denne helgen.
Kristian Krogh Johannessen, Viktor Hovland og Dorthea Forbrigd hadde vekslende hell på tur denne helgen.
Publisert Sist oppdatert

PGA Tour

Viktor Hovland har tatt seg en velfortjent pause etter en svært imponerende høst med seier i Tour Championship og Ryder Cup. Som kjent er ikke 26-åringen sen med å sette seg på flyet hjem til Norge for å møte familie og venner og nyte rolige dager i norsk natur. Så også denne gangen. Men det betyr ikke at den norske verdensstjernen er ute av rampelyset.

Fredag la han ut et bilde av seg selv på Instagram, og med Hovlands stadig økende status tok det ikke lang tid før PGA Tour og flere av de største golfmediene i verden repostet hans innlegg – og ga ham en fortjent tittel.

Hovland var imidlertid ikke den eneste som tok seg fri denne uka, og det syntes på ledertavlen i Sanderson Farms Championship, hvor amerikaneren Luke List til slutt dro hjem seieren etter en fem-manns (!) omspill i Mississippi der alle endte 18 under par etter fire runder.

To svensker – Ludvig Åberg og Henrik Norlander – var med i omspillet, men begge måtte strekke våpen da 38-årige List senket en 15-meters putt på det første omspillshullet.

DP World Tour

Kristian Krogh Johannessen var dermed den høyest rankede norske herrespilleren i aksjon denne uka, men nordmannen i feltet fikk ingen god start på Alfred Dunhill Links Championship, pro-am-turneringen på Old Course, Carnoustie og Kingsbarns i Skottland.

Etter to runder var Krogh helt nede på 157. plass, seks slag over par. Både torsdag og fredag noterte Drammen GK-spilleren 75 slag på scorekortet – og da tredjerunden ble utsatt først i én dag, så i to (runde tre og fire spilles først mandag), valgte Krogh å trekke seg fra turneringen. Det samme gjorde en lang rekke andre spillere i hans situasjon.

Bare de 60 beste får spille finalerunden på Old Course, som har vært oversvømt med vann etter kraftig regnvær gjennom helgen. På toppen av ledertavlen etter 36 hull er Ryder Cup-helten Matt Fitzpatrick, 13 slag under par.

Du kan følge turneringen direkte på Viaplay.

LPGA Tour 

Heller ikke Celine Borge var i aksjon i helgen. Det ble koreansk seier i The Ascendant LPGA der Hyo Joo Kim toppet ledertavlen etter fire dagers spill. Lexi Thompson, som neste helg skal prøve seg blant herrene på PGA-touren i Shriners Children´s Open, ble nummer fem – seks slag bak den koreanske jenta.

Den irske Solheim Cup-helten Leona Maguire ble nummer sju, og svenske Frida Kinhult beste skandinav på 10. plass.

Maiken Bing Paulsen (t.v.) og Madelene Stavnar havnet begge på en individuell 52. plass i Hong Kong.
Maiken Bing Paulsen (t.v.) og Madelene Stavnar havnet begge på en individuell 52. plass i Hong Kong.

Ladies European Tour

Tre norske spillere deltok i Aramco Team Series i Hong Kong. I den saudi-sponsede lagturneringen endte både Marianne Skarpnord, Madelene Stavnar og Maiken Bing Paulsen på en delt 52. plass individuelt– alle på +3 – men det var premiepenger å hente også i lagkonkurransen.

Challenge Tour

På det nest øverste nivået i Europa for gutta ble Elias Bertheussen beste norske med en 25. plass i Hopps Open de Provence i Frankrike. Trønderen spilte jevnt og godt gjennom fire runder, med sin laveste runde lørdag da han gikk på 68 slag. 

Til slutt endte han åtte under totalt og var med det 12 slag bak vinneren – og fire foran Kristoffer Reitan på delt 44. plass. Reitan åpnet turneringen bra med en 69-runde, men falt på listene med en avsliuttende runde på 75 slag.

Dorthea Forbrigd ble nummer to i Italia.
Dorthea Forbrigd ble nummer to i Italia.

LET Access Tour

På det nest øverste nivået for jenter i Europa ble den en fin helg for Dorthea Forbrigd. Årets norgesmester fra Oslo GK sikret seg til slutt 2. plassen i Lombardia Ladies Open, fire slag bak danskenes Sofie Kibsgaard Nielsen

Forbrigd har hatt en sterk høst etter NM på Bjaavann i august, og endte fire under par i Italia før LET Access nå tar en ukes fri før den nest siste turneringen for året, Calatayud Ladies Open.

Powered by Labrador CMS