Ventura om veien til toppen: – Krever tid

Drøbak Golfklubb var denne helgen vertskap for både Srixon Tour-turnering og NGFs Future Camp med stjernebesøk.

Publisert

– Jeg har vært der selv og vet hvor bra det er å ha dager som dette. Det er derfor jeg stiller opp, forteller Kristoffer Ventura.

På treningsgreenen foran klubbhuset på Drøbak GK gir han feedback, tips og råd til lærevillige jenter mellom 13 og 15 år. Faren hans Carlos holder foredrag for foreldrene deres om hvordan det er å være idrettsforelder til en toppidrettsutøver.

Faglig påfyll for store og små. Hele arrangementet er i regi av NGFs Future Camp, som er forbundets første trinn i Team Norway sin spiller­utviklingstrapp og er beregnet for golfungdom med store drømmer.

Kristoffer håper at hans erfaringer kan gi treningstips, men også vise de unge at veien til toppen ikke er lang.

– Ved å fortelle min historie og reise håper jeg at de forstår at veien til LPGA eller PGA ikke så lang som den fremstår. Men absolutt, den krever mye tid og trening så det kommer ikke av seg selv, sier han.

– Tendens til å være for strenge

Carlos Ventura, faren til Kristoffer, har de siste årene jobbet i Golfforbundet som idrettsutvikler, med særlig fokus på barn og unge. Men på denne dagen var det de voksne som sto i fokus.

– Jeg ønsket å dele mine, og våre, erfaringer som familie og hvordan kona mi og jeg tenkte som idrettsforeldre da Kristoffer vokste opp, sier Ventura.

Mexicaneren har erfaring med rekruttering- og golfutviklingsarbeid i organisasjonen Golf Uno, som han drev i hjemlandet. Der var fokuset mer rettet mot rekruttering av barn og ungdom som ikke hadde midlene eller ressursene til å drive med idretten.

– Her i Norge har vi ikke samme utfordringen, men vi har fremdeles noen. For eksempel hvordan opprettholde motivasjonen til barna og holde ved like idrettsgleden, forteller han.

En av oppfordringene Ventura kom med i foredraget sitt var å forsøke å lage «god stemning hele tiden», selv om resultatene ikke nødvendigvis er de beste i turneringene.

– Hvis ikke tror jeg golfen mister mange gode talenter på veien. Idrettsforeldre har en tendens til å være for strenge med barna sine, sier han.

Ventura understreker at utviklingen i Golf-Norge er veldig bra og at Norge gjør mye riktig, til tross for noen av utfordringene som møtes.

Ny verdipris til ungdommene

I tillegg til Srixon Tour-turneringen, foredraget fra far og sønn Ventura og Future Camp, var det én ting til på agendaen denne lørdagen på Drøbak Golfklubb. Golfforbundet inngikk tidligere i år et samarbeid med organisasjonen MOT, og i den forbindelse ble det delt ut to priser; årets «golfspiller med MOT» til én jente og én gutt.

Jonas Lilja-Tverdal, en av arrangørene fra NGF, delte ut prisene. Den gikk til Martine Sveum på jentesiden, og på guttesiden mottok Helge Olai Laugtug Jacobsen prisen.

I etterkant av arrangementet uttrykket Lilja-Tverdal stor glede med dagen på Drøbak.

– Dette er andre året vi gjennomfører Future Camp i forbindelse med en Srixon Tour-turnering, og dette er allerede i ferd med å bli et bra samarbeid. Formålet til begge er å spre idrettsglede – det får vi absolutt til på dager som dette, forteller han.

– Også er vi selvfølgelig veldig heldige som får med spillere som Kristoffer hit. Det er på dét nivået mange av disse ungdommene vil nå etterhvert. Da er det unikt for dem å få snakke med en som har tråkket opp løypen før dem, legger Lilja-Tverdal til.

Powered by Labrador CMS