Wilson Staff gjør comeback med premium-puttere

Wilson har de siste årene kommet sakte men sikkert tilbake til premiummarkedet med nye jern, wedger og baller. Nå kommer også putterne tilbake - med en gammel kjenning.

Publisert

Fire nye putternyheter fra Chicago-baserte Wilson Staff kommer straks på det norske markedet. En av dem er en moderne versjon av en gammel klassiker, som ble kjendis da Arnold Palmer designet og brukte den på 1960-tallet.

Alle de fire modellene er frest ut av en myk type rustfritt stål (type 304). Balanse, følelse og tilgivelse er fellesnevnerne i utviklingen av disse putterne, hvor de fire modellene dekker hele svingspekteret fra rette svinger til svinger med mye bue.

8802

Den mest iøyenfallende putteren av de fire nyhetene er den moderne versjonen av Arnold Palmers 8802-modellen. Med et klassisk design som er inspirert av originalen, har den en jevn overgang fra skaftet til hodet på putteren. Selve putterflaten har små ovale riller for sørge for god kontakt med ballen i slaget.

Denne køllen er særlig gunstig for spillere som putter med mye bue i svingen sin.

TM22

En annen putter av disse nyhetene som har fått mye oppmerksomhet og allerede brukes på PGA-touren, er TM22. Navnet er en forkortelse av «Tech Mallet 2022», og fasongen på hodet er inspirert av designet som Odyssey introduserte en gang i tiden.

Ifølge Kent Stridsberg, National Account Manager i Norge for Wilson Staff, er denne modellen egnet for de fleste spillere.

– Vi liker å si at alle putterne våre er for alle, men TM22 er best egnet for dem med en jevn og rett sving, uten mye bue. Den er ganske mye mer tilgivende, sier han.

Amerikanske Kevin Streelman begynte å bruke denne modellen i den nystartede PGA-Tour sesongen (22/23), og har allerede sett forbedring på green.

– Han tjener faktisk 0,5 slag på resten av feltetstrokes gained-statistikken på putting så langt denne sesongen. Det er det beste han har hatt på touren siden strokes gained ble en greie, forteller Stridsberg.

BL22

Bladputteren BL22 er en variant av den velkjente Anser-typen. Med en «Plumber’s Neck» overgang fra skaft til hode, ligner den fysisk på bladputtere fra produsenter som Scotty Cameron, Ping og Taylormade.

Modellen kommer i forskjellige lengder, og har dermed justerbare vekter i køllehodet for å utligne lengdeforskjellene.

– Den er et sted mellom TM’en og 8802-modellen i tilgivelse og svingtype, forteller han.

MT22

Den elegant enkle MT22 har et hode formet som en halvsirkel, og er også en «mallet»-putter.

I likhet med TM22 og BL22 tilbyr MT22 forskjellige vekter som man kan legge til i putterhodet. Mulighetene er 10-, 15- og 20-gramsvekter som alle skal utligne vekten utifra hvilken lengde man velger eller om man ønsker mer tyngde i hodet.

Wilson Staffs premium-puttere kommer i utvalgte norske butikkhyller fra og med 1. november. I første omgang vil norske spillere ha mulighet til å kjøpe disse modellene hos Golfhandelen og Onlinegolf.no.

– Prisen vil ligge på rundt 3500 kroner, forteller Kent Stridsberg.

Powered by Labrador CMS