NORDIC GOLF LEAGE//

11 norske spillere klarte cuten på hjemmebane

Et tosifret antall nordmenn spiller finalerunden i Gamle Fredrikstad Open torsdag. En trio jager topp-10.

Mikkel Antonsen jobber deltid som greenkeeper på Gamle Fredrikstad GK og drar god nytte av å kjenne banen godt.
Publisert Sist oppdatert

Det er mange som kan spille god golf, men ganske få som kan leve av det.

Bare spør proffene som denne uka spiller Gamle Fredrikstad Open. Alle drømte nok om PGA-touren, ville tatt imot invitasjoner til DP World Tour med begge hender, eller spilt alle Challenge Tour-turneringer de fikk muligheten til.

I stedet kjemper de for tilværelsen i Nordic Golf League, den nordiske samarbeidstouren på nivå tre i Europa. Over tre dager i Fredrikstad konkurrerer de nå om en total premiepott på beskjedne 470.000 svenske kroner.

Gode forhold, god golf

Legg til kostnader for reise, hotell, påmeldingsavgift, trenere og alt annet en ambisiøs golfspiller må betale for, og du forstår at du bør være høyt på resultatlisten torsdag for å gå i pluss.

Men det betyr ikke at gutta ikke kan spille.

I gode forhold tirsdag åpnet en lang rekke av dem godt under par på Gamle Fredrikstad GK. Best av alle var svenske Johan Kjellin, som gikk på 65 slag, sju under par. Og bak ham var det flere svensker og dansker på seks under for dagen.

Av de norske spillerne var det amatøren Markus Røinås Pedersen fra arrangørklubben Gamle Fredrikstad GK og Frithjof Åstorp Rasmussen (Grini GK) som leverte de beste åpningsrundene med 67 slag, fem under par. Runden var også personbeste for Pedersen, den beste amatøren i feltet.

Mikkel Antonsen hadde fått med seg legenden Thor Bøckmann (t.v.) på bagen. Sammen leverte de en sterk runde, fire under par.

Også klubbkamerat Mikkel Antonsen dro nytte av sin inngående kjennskap til hjemmebanen. Den tidligere norgesmesteren jobber tidvis også som greenkeeper i Fredrikstad. Tirsdag åpnet han fire under par med en 68-runde. Og samme score hadde unggutten Fridtjof Farhang fra Oslo GK.

Arnøy meldte seg på

Da andrerunden ble spilt onsdag, var det flere nordmenn som fikk det til å klaffe, deriblant Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) som åpnet med en 73-runde dagen i forveien. Onsdag klinket Challenge Tour-proffen til med 69 slag på en dag da de fleste spillerne i feltet opplevde tøffere forhold på Gamle Fredrikstad GK.

Jarand Ekeland Arnøy
Jarand Ekeland Arnøy fikk spillet til å sitte på andrerunden onsdag.

En annen som holdt spillet godt samlet og klatret på ledertavlen var Casper Bjurhult Kennedy (Tjøme GK). Han tangerte sin 70-runde fra dagen i forveien, og er én av tre nordmenn på fire under par totalt og delt 19. plass før finalerunden. De to andre er de nevnte ungguttene Fridtjof Farhang (68, 72) og Frithjof Åstorp Rasmussen (67, 73).

Den norske trioen har to slag opp til en topp-10 plassering. Turneringen avsluttes torsdag med de siste 18 hullene. Islendingen Bjarki Pétursson (67, 66) leder turneringen, 11 slag under par. Svensken Kevin Bengtsson er slaget bak.

Totalt var det 11 nordmenn som klarte cuten etter 36 hull. For også Kevin André Wright, Alexander Settemsdal, Oscar Bach, Markus Røinås Pedersen, Theodor Myklebust Bjørge og Sebastian Eidsæther Syr gikk videre.

Norsk Golf er tilstede og rapporterer fra Gamle Fredrikstad på finalerunden.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS