Golftinget 2023//

17 stemmer skilte: – Nå kan vi opprettholde trykket

«Kontigent-saken» ble som antatt den mest betente saken under årets Golfting. Avtroppende golfpresident Egil Hatling er glad for resultatet – og diskusjonen som oppsto. 

Etter en jevn votering var det Egil Hatling og NGFs forslag som ble vedtatt i «kontigent-saken». Den avtroppende presidenten er glad for at diskusjonen oppsto.
Publisert

Før helgens Golfting var det tydelig at «kontigent-saken» kom til å skape mest diskusjon. Til tross for motforslaget om senke eller fryse kontigenten på nåværende nivå, var det til slutt NGF-styrets forslag om å øke medlemskontigenten med 29 kroner per medlem som ble vedtatt

Gjennom helgen har det vært Egil Hatling, NGF-styrets president, som har redegjort for og begrunnet forslaget til hvorfor de mener kontigenten burde økes. Ettersom han er avtroppende president var dette noe av det siste han gjorde før han gav stafettpinnen videre.

– Jeg er veldig glad for at Golftinget falt ned på dette resultatet. Det gir det handlingsrommet NGF trenger for å gjennomføre virksomhetsplanen, sier en lettet Egil Hatling til Norsk Golf etter voteringen.

Han forklarer at denne økningen gir mulighet til å fortsette det gode arbeidet som allerede legges ned av mange mennesker i Golf-Norge. 

– Jeg mener vi gjør veldig mye bra i Golfforbundet, og vi bør faktisk opprettholde det trykket og det ambisjonsnivået vi har. Vi er faktisk det nest største særforbundet i norsk idrett og begynner å få behørig politisk innflytelse, utdyper han. 

– Vi har en unik mulighet til å vokse frem som et bra forbund. 

Nødvendig økning

Den avtroppende presidenten forklarer at forarbeidet har hatt mye å si på dagens konklusjon. 

– Vi har gjort et bunnsolid grunnarbeid i forkant. De siste seks månedene har vi jobbet hardt med å legge frem en god virksomhetsplan, og hvis vi skulle ha mulighet til å gjennomføre planen måtte vi ha noen midler, mener han, og fortsetter:

– Derfor la frem et budsjett med et veldig realistisk påslag på 29 kroner med tanke på utviklingen vi ser i samfunnet med prisstigning, renter og så videre. 

Det ble svært jevnt under voteringen.

Samtidig har han full forståelse for at golfklubbene i Norge også trenger penger for å kunne drive slik de vil. Derfor er det naturlig at diskusjonen dukker opp, og ikke minst de mange synspunktene som kom i løpet av dagen. 

– Hvis du ser på resultatet så er det mange forskjellige syn her. Vi «vinner» den kontigent-saken, men det er med knapp margin. 

– Tror du den knappe marginen vil ha noe påvirkning i fremtiden?

– Det er jo som Øyvind Krag Ingul (påtroppende president journ.anm.) sier, det er ikke bare å skru opp forbruket. Forbundet må være forsvarlige, nøkterne og vise stor forståelse for at det er komplisert å drive en golfklubb i Norge. 

– Selv om det er betent sak så er den diskutert i det åpne rom. Det er mange klubber som har kommet med gode og saklige synspunkter, men det har helt klart vært en polarisert debatt, konkluderer den avtroppende presidenten.

– NGF bør reflektere

Det var en av landets største klubber, Oslo GK, som bidro til at det ble såpass stor debatt. Originalt foreslo klubben å senke medlemskontigenten med 20 kroner, men i løpet av dagen trakk de sitt eget forslag og stilte seg bak Grini GKs forslag om å beholde kontigenten på dagens nivå – 362 kroner. 

Voteringen ble jevn og det ble avgjort av kun 17 stemmer. 

Christopher Raanaas, Oslo-klubbens styreleder, forteller at det originale forslaget var for å indikere at det går an å gå en annen retning. 

– Vi lever godt med resultatet. Nå mener vi at forbundet bør reflektere over det med tanke på at er såpass jevnt, sier Raanaas til Norsk Golf. 

– Er det noe spesifikt NGF bør reflektere over?

– Jeg tenker at generell pengedisponering er viktig å tenke på. Er det noe de kan gjøre for å kutte?

Christopher Raanaas (t.h.) talte for å belyse Oslo GKs syn på saken.

Gjennom helgen på Gardermoen har Raanaas og flere i Oslo GK fått støtte fra andre klubber. Tilbakemeldingen går ofte på at det settes pris på at Oslo utfordrer tankesettet til forbundet.

– Vi hadde også saken i mars hvor vi utfordret (Nasjonalt Kompetansesenter journ.anm.). Som en stor klubb føler vi litt på et ansvar om å ta den rollen som utfordreren, forteller Raanaas.

Powered by Labrador CMS