Årets første srixon tour//

2023s første vinnere på Srixon Tour er kåret

Det ble klare seiere i tre av fire klasser, da åpningen av Srixon Tour gikk av stabelen på henholdsvis Sola og Bjaavann Golfklubb.

Pia Eide (Stavanger GK) og Oscar Bach (Oslo GK) vant med henholdsvis tre og fire slag i sesongåpningen på Sola.

U19 – Sola Golfklubb

Oscar Bach hadde ett slag å ta igjen på Joachim Larsen Tegner fra Asker da de slo ut på finalerunden søndag formiddag. Oslo Golfklubb-medlemmets tredje runde under par denne uken var mer enn nok til å kontrollere inn årets første Srixon Tour-seier. Tegner hadde en tøff dag på jobb som endte +5.

Theodor Myklebust Andersen fra Ålesund Golfklubb snek seg foran Tegner, og tok andreplassen.

Pallen i årets første G19-turnering.

Pia Eide til topps i jenteklassen

Eide tok den korte veien fra naboklubben Stavanger, og kontrollerte inn seieren med tre slags margin på Sophia Fondenær fra Oslo Golfklubb, som sammen med Henriette Gjelten (delt 4. plass) leverte de to eneste rundene under par denne uken.

Hedevig Anna Braastad-Huth fra Fana Golfklubb tok tredjeplassen, fire slag bak vinneren.

Fornøyde jenter etter pallplasseringer i sesongåpningen.

U15 – Bjaavann

Det ble jevnt i gutt 15-klassen, men til slutt ble Alexander Nysæther for sterk for konkurrentene med to birdier på sine siste tre hull. Nysæther vant slaget foran Nicolai Rosli, mens Leon Hauger tok tredjeplassen.

Høydepunktet i G15-avslutningen stod Henrik Farstad fra Fana for, da han serverte publikum og medspillere en hole in one på det 17. hullet.

Henrik Farstad var over gjennomsnittet fornøyd med utfallet på hull 17.

I Jenter 15-klassen vant Ella Ingebretsen fra Stavanger GK etter å ha gjennomført en imponerende turnering på par. Bak fulgte Marie Sandtorv Lussand (Fana) på +3 og Martine Sveum (Haga GK) på +6.