KORN FERRY TOUR//

57 slag! Ventura ble vitne til historiens beste runde

Kristoffer Ventura åpnet ukens Korn Ferry-turnering med en knallsterk 62-runde. Likevel var han fem slag etter lederen da andrerunden startet fredag.

Cristobal Del Solar kunne knapt tro hva han selv hadde presert på Pacos Course torsdag.
Publisert

Cristobal Del Solar skrev seg inn i golfhistorien i Bogotá torsdag.

Den 30 år gamle chileneren åpnet turneringen i Colombia hele 13 under par etter 57 slag på åpningsrunden av Astara Golf Championship. Resultatet er det laveste noensinne på p Korn Ferry-touren og i en PGA Tour-godkjent turnering.

Og før vi deler mer fra den vanvittige runden på Pacos Course i Bogotá, skal vi glede oss over Kristoffer Venturas prestasjon. Nordmannens 62-runde inneholdt hele ni birdier og en bare én bogey. Likevel havnet han helt i skyggen av sin chilenske medspiller.

Nesten 56 slag

– Det er helt utrolig, sa Del Solar etter den historiske runden. 

– Helt ærlig, jeg bare spilte. Jeg visste ikke engang hvordan jeg lå an. Faktisk spurte jeg caddien min etter å ha slått ut på hull 18. Kommer jeg til å gå under 60? Han svarte at du kommer til å bryte litt mer enn 60. 

– Jeg slo godt ut, chippet godt, puttet godt. Ja, det var en flott runde, konkluderte han.

Del Solar gikk åtte under par på de første ni hullene, med seks birdies og en eagle på det niende (par-4, 300 meter).

På de siste ni noterte chileneren enda en eagle på hull 12 (par-5), og gikk til elleve under par. Nye birdies på 14 og 15 førte ham til tretten under. Og på banens aller siste hull hadde Del Solar faktisk en drøy to meters putt for en ny birdie og 56 slag, men ballen strøk hullkanten.

En flott runde

Det skal tillegges at Pacos Course er den korteste banen på Korn Ferry Tour, med en lengde på snaue 5700 meter, og ligger nesten 9000 fot over havet. Men banen krever likevel sitt med smale fairwayer og krevende greener. Aldri tidligere hadde noen gått under 60 slag her.

– Jeg har ikke engang brutt 60 på min egen hjemmebane. Men jeg er bare glad nå. Det var en flott runde, gjentok chileneren.

Cristobal Del Solar har deltatt i tre turneringer på Korn Ferry Tour i år. Hans laveste runde før 57-runden torsdag var en runde på 67 slag.

PS! Forrige uke gikk Joaquin Niemann på 59 slag i åpningsrunden av LIV Golf Mayakoba på vei mot sin seier. I fjor hadde Bryson DeChambeau 58 slag på LIV Golf Greenbrier. Den eneste 58-runden i PGA Tour-historien tilhører Jim Furyk fra Travelers Championship i 2016.

Her er det historiske scorekortet fra Pacos Course torsdag:

Her er det historiske scorekortet.
Powered by Labrador CMS