zurich classic //

Amerikanerne satte en rekord det blir vanskelig å slå

Hobbygolfere som har spilt «foursome»-formatet vet hvor vanskelig det kan være. Patrick Cantlay og Xander Schauffele vet det ikke.

Cantlay og Schuffele gikk fredagens «foursome» ni(!) slag under par.
Cantlay og Schuffele gikk fredagens «foursome» ni(!) slag under par.
Publisert

Denne uken spilles Zürich Classic på TPC Louisiana i New Orleans. Det er en lagturnering hvor det spilles to runder «best ball» og to runder «foursome».

Patrick Cantlay har fått mye oppmerksomhet med negativt fortegn den siste tiden. Han har blitt harselert med av golfmedier og fått verbal juling på Twitter etter sisterunden av Masters. Cantlay, som gikk sammen med Viktor Hovland den søndagen, brukte svært lang tid på stort sett alle slag.

Det gjorde at Rahm og Koepka i gruppen bak ofte måtte vente svært lenge mellom hver gang de fikk slått et slag.

Denne uken er det endelig positiv oppmerksomhet igjen.

I «best ball» spiller begge på laget sin egen ball, og noterer kun den laveste scoren av de to. I dette formatet ser man ofte aggressive linjer, spektakulære slag og mange birdier.

I «foursome» derimot, spiller laget annethvert slag på samme ball. Begge formatene er kjent for de fleste golfentusiaster gjennom Ryder Cup, og i det sistnevnte er scorene som regel vesentlig høyere. Schauffele og Cantlay ville det veldig annerledes.

De amerikanske kompisene leverte et bogeyfritt scorekort med syv birdier og en eagle. -9 totalt i et av golfens vanskeligste formater, og fire slag bedre enn de leverte i torsdagens «best ball».

Turneringen ledes av Wyndham Clark og Beau Hossler på -16. Den danske duoen bestående av Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen er på delt 12. plass (-12 totalt) før helgens to avsluttende runder.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS