Arnold Palmer Invitational//

Åpnet forrykende – mistet det litt på slutten

På en av årets største scener, den opphøyede turneringen Arnold Palmer Invitational, åpnet Hovland på best mulig vis.

Hovland fikk starten alle golfere ønsker om på det første hullet - eagle. Deretter gikk det noe tråere.
Publisert Sist oppdatert

Hovland er revansjesugen etter fjorårets bitre andreplass i Arnold Palmer Invitational. Da var han én putt unna å tvinge avgjørelsen til omspill mot Scottie Scheffler, men putten holdt akkurat ikke.

Allerede på det andre slaget i årets utgave på Bay Hill viste Viktor Hovland hva han er god for. Innspillet fra 89 meter gikk rett i koppen, og han rykket umiddelbart opp i delt ledelse.

Å starte dagen med eagle er slik man drømmer om, men svært sjeldent skjer. Spesielt ikke på den største scenen i en av de nye «opphøyede turneringene».

Spillepartnerne Will Zalatoris og Jason Day var sikkert både misunnelige og imponerte, da de begge åpnet med hver sin par. Trioen startet på hull ti.

Deretter gikk det dessverre noe tråere for nordmannen. Heldigvis ble bogeyen på hans tredje hull for dagen nullet ut med en birdie på det fjerde, men med enda en bogey på hull syv rundet han første ni på én under par (–1).

Begge bogeyene kom på par 5-hull, noe som er uvanlig på dette nivået. På begge andreslagene gikk han kort av green, og nærspillet klarte ikke å redde han inn igjen.

Etter runding var han tilbake igjen. Både på hull ti og tolv la han innspillene på par 4-hullene på henholdsvis 5,6 og 4,4 meter og konverterte birdiemulighetene. Han var tilbake på tre under par for dagen (–3), og lå godt plassert blant topp-ti på ledertavlen.

Utover ettermiddagen begynte vinden å ta seg opp og Hovland fortsatte det stabile spillet frem til de to siste hullene. På begge utslagene fant han trøbbel, og han kunne dermed ikke gå for green, men måtte heller legge seg opp. Dermed avsluttet Ekeberg-mannen med to bogeyer.

Hovland endte dagen på én under par (–1), på en foreløpig delt 35. plass.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS